Gå til hoved-indhold
Forsyningsskibet med de gamle drenge ombord. Fra venstre: Ole, "Rafn" og "A Maleren" længst til højre. Foto: Lilly NielsenKapsejlads
Forsyningsskibet med de gamle drenge ombord. Fra venstre: Ole, "Rafn" og "A Maleren" længst til højre. Foto: Lilly Nielsen

Liga-projekt er for alle i Hadsund

Hadsund i Sejlsportsligaen: Klubben tror på, at der løftes bedst i flok og derfor deles opgaver mellem alle medlemmer – også folk uden kap-erfaring.

 

Af Per Carlsen, Hadsund Sejlklub |

I Hadsund arbejdes der hårdt på at gøre Sejlsportsliga-satsningen til et totalt projekt.

Forstået på den måde, at man prøver at involvere så mange personer som muligt og gøre det sjovt at være med, for selv en lille hjælp vil være med at gøre rammerne bedre for det udførende hold.

Eller, som de små Lego-figurer synger i Lego-filmen; ”everything is awesome, everything is cool when you're part of a team”.

Det er dén følelse, der skal skabes omkring hele projektet. Det er ikke bare de fire Liga-drenges projekt, men det er en del af Hadsund Sejlklub.

Gamle drenge sejler forsyningsskibet 

Nogle kunne måske tænke, hvad der egentlig skal gøres, når nu Sejlsportsligaen er ”taskesejlads”, og man bare skal betale sit startgebyr og komme med sit sejlertøj.

Det er til dels også rigtigt, men til to stævner skal der sejles transportsejlads mellem havn og de kapsejlende J/70’ere på vandet, når der skal laves besætningsskift, og der skal trailes en J/70 på land mellem to stævner. 

I går (tirsdag, red.) afsejlede forsyningsskibet eksempelvis med kurs mod Lundeborg Havn. Det er nogle af de gamle drenge fra Hadsund Sejlklub, der har pakket en båd med rødvin, røde bøffer og røverhistorier.

Det er der to årsager til: Den første er, at det bare er hyggeligt for de gamle drenge at tage på ”langtur”.

Den anden er, at ”Liga-drengene” fra Hadsund skal have en god varm køje at sove i, når første stævne i Sejlsportsligaen løber af stablen i weekenden 20.-22. maj. 

Rigger den forkerte båd til 

Alt gik dog ikke helt planmæssigt, da de gamle drenge, Ole, "A Maleren" og "Rafn", i morges kl. 09 skulle mødes på havnen. 

På det aftalte klokkeslæt ankom Ole og "A Maleren" nemlig og gik i gang med at pakke og rigge til. Kl. 09:45 var "Rafn" dog endnu ikke ankommet, og Ole ringer derfor til "Rafn", hvorefter følgende dialog kommer:

Ole: Hvor er du?

"Rafn": Hvor er I, nu har jeg rigget båden til helt alene!

Forklaring: For ca. to uger siden er der kommet en Dufour 385 mere til Hadsund Sejlklub ligesom SiSi, og det var denne båd, "Rafn" havde fundet og var gået i gang med at rigge til… 

Nå, flaget blev taget af den "ekstra" båd igen, og så tog de alle af sted i den "rigtige" båd… Så det var tæt på, at én båd blev til to ;-) 

Det er planen at SiSi ankommer i løbet af torsdagen, så er du i Lundeborg den dag så tag godt imod dem, bank på og sig goddag - det vil du ikke fortryde. Når første Ligastævne i Oure/Lundeborg er afsluttet, vil SiSi sejle videre mod Juelsminde, hvor andet ligastævne afholdes om tre uger.

Mange opgaver kræver ikke kap-erfaring 

På hjemmefronten skal der igennem sommeren ligeledes gennemføres en del sponsorplejearrangementer. Hadsund Sejlklub har lavet samarbejde med en del lokale firmaer med sponsorater, der skal sikre den daglige drift af J/70-projektet samt udgifter i forbindelse med deltagelse i Sejlsportsligaen. 

Den ene hånd vasker den anden, som et gammelt ordsprog siger, så når et lokalfirma har givet den store pakke til 25.000 kr. følger der, hvis man ønsker det, et arrangement med i prisen, hvor det pågældende firma kan lave en dag sammen med deres medarbejder i Hadsund Sejlklub.

Temaet er vand, plask og J/70! Dagen vil så sluttes af med, at den store grill tændes op og det hele afsluttes i typisk dansk stil. Firmaet afholder selv udgifter til forplejning under dagen.

Der er mange opgaver, der ikke kræver kapsejladserfaring for at være med - blot interessen for Sejlsportsliga eller bare klubliv generelt.

Hvis man løfter i flok, bliver det ikke en byrde, men sjovt at være med til, og noget man er fælles om. Når det sker, opnår man samme følelse som Lego-figurerne; ”it’s cool when you're part of a team.

Drengene i deres nye sejlertøj. Fra venstre: Mark Carlsen, Jesper Brøndum, Rene Nielsen og Flemming Jensen. Foto: Bente Carlsen

content-loader
content-loader
content-loader