Gå til hoved-indhold
Maiken Schütt og søsteren Anne-Julie vandt i februar sølv til VM i Clearwater. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
Maiken Schütt og søsteren Anne-Julie vandt i februar sølv til VM i Clearwater. Foto: Dansk Sejlunion

Schütt: Sejlerglæde en forudsætning for at dyrke elitesejlsport

Schütt-søstrene vandt VM-sølv i februar og kæmpede med om OL-billetten i 49erFX. Uden sejlerglæden var vi ikke kommet så langt, siger Maiken Schütt. Mød hende på klubkonferencen.

Af Sara Sulkjær |

Har man ikke sejlerglæde, er det svært at være elitesejler. Maiken Schütt taler af erfaring. Alene og sammen med søsteren Anne-Julie Schütt har hun brugt utallige timer på træning og stævner. 

- Sejlerglæde er en forudsætning for at dyrke elitesejlsport. Det tager al din tid, og det er en stor motivationsfaktor, hvis man har det sjovt med det, man laver, fortæller hun til minbaad.dk.

Manglende motivation i Laser Radial

Sjovt har Maiken Schütt specielt haft det de sidste fire år, hvor hun fra 2012 frem til OL-kampagnen i 2016 har sejlet 49erFX med søsteren som gast. En periode, der blandt andet har budt på en sølvmedalje til VM i februar, mens pigerne ligeledes deltog i kampen om den danske OL-billet i 49erFX. 

- Uden sejlerglæden var vi ikke kommet så langt, understreger Maiken Schütt. 

Forinden springet til 49erFX var dog gået otte år som Laser Radial-sejler på højt niveau. Her måtte Maiken Schütt tilbringe meget tid alene i jollen og oplevede til sidst, at sejlerglæden langsomt forsvandt. 

Særligt efter en tabt OL-udtagelse frem mod London i 2012, hvor Maiken Schütt gennem hele foråret havde haft udfordringer med motivationen, var det et kærkomment skifte: 

- Jeg var blevet lidt træt af det. Det gav fornyet sejlglæde og motivation at dele oplevelserne – og så ovenikøbet med min søster, fortæller Maiken Schütt om springet fra Laser Radial. 

Hele Horsens’ OL-kampagne  

Oplevelsesdeling har Maiken Schütt ligeledes fået i Horsens Sejklub. Her kørte klubben forud for OL i Rio kampagnen ”Horsens til OL”, hvor Schütt-søstrene, den senere OL-bronzevinder i Laser Radial, Anne-Marie Rindom, samt Nacra-sejler Anette Viborg deltog.  

- Det giver et kick at være en del af noget større. Det har ikke kun været os, det har været hele Horsens Sejlklub og en stor del af byen, fortæller Maiken Schütt. 

Sejlerne har blandt andet delt planer og mål for den kommende sæson med interesserede til såkaldte ”Kick Off-arrangementer” i sejlklubben om foråret, mens de i opdateringer under stævner har lagt vægt på, at OL-kampagnen ikke blot var deres, men hele Horsens bys. 

Samtidig har kampagnen givet sejlerne et økonomisk fundament, så fokus udelukkende kunne ligge på at blive dygtige sejlere. 

- Det første år med min søster samlede vi selv midler, men det tog meget tid og var ukoordineret. Vi havde uden tvivl selv prøvet at lade det lykkes (uden kampagnen, red.), men vi havde ikke lavet de samme resultater, forklarer Maiken Schütt. 

Hør mere på klubkonferencen

Sejlerglædens og klublivets store betydning kommer yderligere i fokus, når Maiken Schütt lægger vejen forbi Dansk Sejlunions klubkonference i Vingsted. 

Her vil hun fredag 25. november interviewe de øvrige deltagere i ”Horsens til OL”-kampagnen; Anne-Julie Schütt, Anette Viborg og Anne-Marie Rindom. 

- Forhåbentlig kan vores sejlerglæde smitte lidt af på næste generation, som er på vej op, fortæller Maiken Schütt. 

Læs mere om klubkonferencen her
content-loader
content-loader
content-loader