Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Standerhejsningen i Thurø Sejlklub var et tilløbsstykke søndag eftermiddag den. 17. april. Fotos: Carl Nielsen og Lars Christoffersen

Thurø Sejlklub roses af Sejlunionen for J/70-køb

Thurø Sejlklub har med sit J/70 projekt placeret sig solidt i førerfeltet af klubber, som udnytter de muligheder for udvikling, som sejlsportsligaen byder på, siger Mads Kolte-Olsen fra DS.

Af Troels Lykke |

Det var en historiske standerhejsning i Thurø Sejlklub, og selv om klubben sidste år blev 75 år, så har der ikke på noget tidspunkt været så meget nyt udstyr som skulle døbes inden medlemmerne kun tage det i brug til den kommende sæson.

Omkring 150 sejlere var mødt frem, til en vind og solfyldt søndag eftermiddag, hvor formanden Ib Oldrup, kunne fortælle om de mange frivillige medlemmer, som havde arbejdet hårdt, for at anskaffe og udvikle klub med meget nyt udstyr.

Selv klubstanderne var blevet gjort i stand til lejligheden.  Efter de tre hurraer og suset fra Thurø Bund, skulle der døbes udstyr.

Begejstret borgmester

Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, lagde først ud. Han var begejstret over at kunne støtte klubbens store ungdoms afdeling, med midler til to følgebåde, så sikkerheden er i top.

Han roste klubben for at give så mange unge mennesker muligheden for at sejle og ikke mindst at klubben har indgået et samarbejde med Thurø Skole, om at unge tilegner sig færdighed i at kunne færdes ved og på vandet.

Han brugte også lejligheden til at fortælle om at Klubben er blevet certificeret som CittaSlow forening.

Ros fra generalsekretær i Dansk Sejlunion

Generalsekretær fra Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen havde fået til opgave at sige et par ord, omkring Thurø Sejklub’s J/70 projekt. Hvor det er lykkedes en meget ihærdig arbejdsgruppe at skaffe støtte og opbakning fra lokale forretningsdrivende til anskaffelse af to nye klubbåde.

Mads Kolte-Olsen, som selv er vokset op i Troense, brugte også den lokale forankring i sine tale.

- Kære Thurø Sejlklub. Et kæmpestort tillykke med jeres to nye J/70’ere. Jeg er vokset op i Troense og jeg har som ung sejlet rigtig meget herude og rundt omkring til stævner i Fynskredsen. Dengang havde jeg oplevelsen, at dem fra Thurø altid sejlede lige lidt hurtigere end os andre. Det gør I stadig! Thurø Sejlklub har med sit J/70 projekt placeret sig solidt i førerfeltet af klubber, som udnytter de muligheder for udvikling, som sejlsportsligaen byder på.

Sejlsportsligaen er et nyt kapsejladskoncept. Korte baner, udskiftning, fart og fællesskab på havnen.

Men udover det sportslige, så er sejlsportsligaen tænkt som en løftestang for udvikling af klubben. Den mulighed har I grebet. I ser og taler om de muligheder, som bådene kan skabe. I ser båden på tværs af klubbens aktiviteter. Og I gør det muligt. I har 1-2-3 planen klar til at få folk ud i bådene. Jeg døber Thurø nye J/70-er med ønsket om at I sammen får et meget aktivt liv på vandet, lød det fra Kolte-Olsen i talen.

To Zoom-joller

Selv om man skulle tro at så var det ikke mere som skulle navngives, så havde Ungdoms afdelingen lige to Zoom 8 joller, som Ungdom formand Mette Christoffersen fortalte om. De blev døbt Kaj & Andrea af Johan og Jasmin, som ser frem til sejle i Zoom 8 jollerne efter optimistjollen.

Så var det sejler hygge og med Øl fra Thurø bryggeri og hus udvalgt havde grillet pølser til alle 150 frem mødet.

Generalsekretær fra Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen, døber den ene J/70, Hotel Svendborg.

Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, døber følgebåde og Christian står klar til at afslør navnet.

Ungdomsformand; Mette Christoffersen, Jasmin, Christian, Rasmus, Lauraog Julius.

content-loader
content-loader
content-loader