Gå til hoved-indhold
20 liga-klubber i Juelsminde har taget beslutningen. Liga-chef er Christian Lerche, der ses som nummer tre fra venstre. Foto: Flemming Østergaard/Dansk SejlunionKapsejlads
20 liga-klubber i Juelsminde har taget beslutningen. Liga-chef er Christian Lerche, der ses som nummer tre fra venstre. Foto: Flemming Østergaard/Dansk Sejlunion

Sejlsportsligaen skal nu stå på egne ben

Enstemmig opbakning bag beslutning om at overdrage Sejlsportsligaen fra Dansk Sejlunion til Ligaforeningen i en ny selvstændig konstruktion. Det er sket efter møde i Juelsminde.

Af Troels Lykke |

Sejlsportsligaen flytter hjemmefra.

Det er en kendsgerning, efter at 20 ud af 21 tilstedeværende ligaklubber på et ekstraordinært årsmøde i Ligaforeningen lørdag aften i Juelsminde besluttede at lade ”Danmarks Sejlsportsliga Forening” – i daglig tale Ligaforeningen – overtage drift og ansvar for Sejlsportsligaen, fortæller Dansk Sejlunion til bådpressen.

Ligaens overdragelse fra Dansk Sejlunion til Ligaforeningen træder reelt i kraft med omgående virkning, men formelt bliver der tale om en gradvis overflytning, der aftales nærmere over de kommende måneder.

Sikkert er det, at når Sejlsportsligaen åbner 2017-sæsonen næste forår, så er det Ligaforeningen, der står med det fulde driftsansvar.

Stort skridt – stort ansvar

”Det er et stort skridt, vi har taget i dag, og jeg vil gerne på Ligaforeningens vegne takke klubberne for den entydige opbakning bag forslaget om at videreføre ligaen i en selvstændig konstruktion,” siger Ligaforeningens formand, Thorkild Pedersen, Hellerup Sejlklub.

 ”Det er en betydelig udfordring, vi som sejlklubber påtager os nu. Det åbner åbner samtidig nye muligheder. Ligaen kommer tættere på klubberne, og klubberne kommer med helt ind i maskinrummet for ligaens videre udvikling. Det er et stort ansvar, der venter nu for hver enkelt ligaklub,” siger Thorkild Pedersen. 

Dansk Sejlunion vil også i fremtiden være en central partner i Sejlsportsligaen. På flere fronter. Dansk Sejlunion har et sæde i Ligaforeningens fremtidige bestyrelse, ligesom Dansk Sejlunions PULS-strategi om at satse på sportsbådssejlads som en hovedhjørnesten i klubudviklingen står uforandret.

Fokus på klubaktiviteter

”Det er en af de seneste mange års største succeser i dansk sejlsport, som vi nu bærer over i et nyt regi. Dansk Sejlunion vil fortsat tage del i arbejdet og deltage i ligaens videre udvikling, hvor vi ikke mindst vil fokusere på den væsentlige opgave med at få liga- og sportsbådssejlads yderligere integreret i klubaktiviteter over en bred front,” siger Line Markert, Dansk Sejlunions bestyrelsesrepræsentant i Ligaforeningens forretningsudvalg.  

Dansk Sejlunion yder i dag driftstilskud til Sejlsportsligaen, primært i form af mandskabsressourcer. I den nye konstruktion vil Ligaforeningen modtage et kontant driftstilskud fra Dansk Sejlunion og skal herefter selv prioritere anvendelsen. 
content-loader
content-loader
content-loader