Gå til hoved-indhold
De mange timer i båden har fået boathandling i top. Foto: Sejlsportsligaen.dkKapsejlads
De mange timer i båden har fået boathandling i top. Foto: Sejlsportsligaen.dk

Hadsund smider 2. plads efter elevatorsejlads – ét point fra podiet

Hadsund i Ligaen: Med 1-2-2-1 serie går drengene til Final-6 på 2. pladsen. Vindspring stopper dog champagnedrømmen. Alligevel er Hadsund tilfredse.

Af Per Carlsen, Hadsund Sejlklub |

Tiden var kommet til sidste afdeling af Sejlsportsligaens 1. division, som skulle afholdes i Skovshoved i weekenden 16.-18. september. Drengene var taget af sted meget tidligt fredag morgen, sejlertøjet kom på og så ud til første sejlads i første flight. 

Fra top til bund

Der blev trykket på penthouse-knappen, og elevatoren kørte helt til tops. Resultatet blev en 1. plads. Super fedt - alle Hadsund-sailigans, der sad og fulgte med på online tracking, kunne slappe af. 

Tendenserne fra Thisted var stadig til stede, men højt at flyve, dybt at falde som man siger. Næste gang drengene skulle i kamp, blev der trykket på “reception” - kun parkeringskælderen var lavere, og der blev blot indkasseret 2 point for en 5. plads :-( 

Sådan fortsatte resten af dagen; en topplacering, og så en bundplacering osv. Da dagen var slut så serien således ud: 1-5-2-5-1. Den samlede placering var nu en 7. plads, hvilket var ok, men det var dybt frustrerende at stabiliteten manglede. 

Humøret på nulpunktet 

Det eneste lyspunkt var dog, at sidste sejlads var en 1. plads. Så kunne man mere roligt gå til fyraften.

Lørdagen gik på samme måde, men dog lidt bedre. Dagens lavpunkt kom i 10. flight, hvor det blev en absolut sidsteplads. Humøret var på et nulpunkt. 

I Thisted havde formanden for Frederikshavn Sejlklub taget deres klubstander med, som blev svinget ivrigt for enden af en bådshage. Det havde “Mor Bente” 100% kopieret i Skovshoved, eneste forskel var desværre bare, at vores bådshage var kortere end Frederikshavns. 

Drengene i gåsegang efter Hadsund-fanen

Men nu skulle der arbejdes på at få humøret op hos drengene, så da drengene skulle ud til transportbådene til dagens sidste sejlads, gik “Mor Bente” forrest med Hadsund Sejlklubs stander hævet i bedste OL-åbningsstil. 

Drengene kom gående bagefter i gåsegang og vinkede til publikum og de øvrige sejlere - et syn for guder. Der er sikkert mange, der tænkte sit - “jyder” - men måske var det lige det, der skulle til. 

Resultatet i sidste sejlads blev en flot 1. plads til Hadsund, som fik det samlede resultat løftet én placering op til en samlet 6. plads. Resultat bar stadig præg af dagens elevatorsejlads.

Lørdag aften var der festmiddag. Af en eller anden “tilfældig” grund kom Hadsund-drengene igen til at sidde ved siden af Bogense-drengene, så der blev udvekslet endnu flere løgnehistorier. 

Yngstemanden blev traditionen tro mobbet, indtil de alle blev smidt ud - eneste formildende omstændighed er, at man åbenbart lukker tidligt omkring Øresund, så alle fik deres nattesøvn.

Ét point fra champagnen 

Søndag bød på sol og frisk vind, og Jesper havde taget de solbriller på, som kan se vindspring - så kom stabiliteten tilbage. Dagens serie inden Final-6 blev 1-2-2-1. Sådan en serie kan gøre noget ved den samlede placering, så Hadsund Sejlklubs ligahold kom ind i Final-6 som samlet nr. 2 - fedt!

Nu skulle der bare ikke gå panik i hele projektet igen ligesom i Final-6 i Thisted. Det gik dog ikke helt som håbet. Et kraftigt vindspring forvandlede en 2.-3. plads til en 6. plads, fordi man var kommet for langt ud på en fløj og dermed ikke kunne vende på vindspringet og bruge det positivt. 

Næste sejlads blev en 4. plads - rimeligt, og sidste sejlads blev en flot 2. plads. Dejligt at kunne bevise at man faktisk godt kan sejle gode placeringer ind i Final-6. 

Men men men, resultatet af det hele bliver, at en 2. plads igen forvandles til en 4. plads. Præcis som i Thisted, og igen ét point væk fra podie og champangesprøjt.

Humøret var dog denne gang stadig højt, og da drenge blev ramt af lidt champangesprøjt grundet den hårde blæst, der var under præmieoverrækkelsen, kom det spontant fra René: “Nå, er det bare sådan, det smager” ;-)

3x Final 6

Sidste sejlads er sejlet, og regnskabet skal gøres op - det har været et spændende og lærerigt år. Der er i det hele sket meget siden de samme fire drenge sejlede kvalifikation første gang i efteråret 2014.

Nogle af højdepunkterne er:

● Den samlede placering blev hævet fra sidste års nr. 10 med 38 point til en 6. plads i 2016 med 50 point.

● Vi har været i Final-6 tre gange.

● Hadsund Sejlklub har fået en J/70.

● Drengene har fået udvidet deres sejlernetværk med mange dejlige sejlere fra de andre hold.

Om et par uger skal de sidste kræfter bruges på at sejle DM/NM i J/70, som også afholdes i Skovshoved, inden at planlægningen starter til næste år.

11. Hadsund-blog

Sejlsportsligaen afslutning betyder dog også, at dette bliver den sidste blog om Hadsund Sejlklubs liga-drenge og deres liv i medgang og modgang omkring Hadsund Sejlklubs Sejlsportsligaprojekt i denne omgang. 

Den første blog blev skrevet i april måned, om hvordan der var fundet penge til indkøb af en ny J/70, og nu er det så 11. gang, at vi skriver… 

Sejlerhilsner

Hadsund Sejlklub

Det er nemt at se, når det går godt. Foto: Per Carlsen

Hvilke side er bedst? Foto: Per Carlsen

 

Anders Dam, vores mest trofaste fan. Han har været forbi til alle ligastævner i 2015 og 2016 på nær ét. Foto: Per Carlsen

“PR-chefen” Per forestår endnu en Facebookopdatering. Foto: Bente Carlsen

Frederikshavn og Hadsund i skarp klubstander duel - desværre var Frederikshavns bådshage længere end vores. Foto: Per Carlsen

Endnu engang må Hadsund Sejlklubs ligadrenge se på præmieoverrækkelse fra tilskuerrækkerne - noget, de er enige om, der bliver lavet om på i 2017 ;-) Foto: Per Carlsen

content-loader
content-loader
content-loader