Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Legatet på kr. 50.000 er øremærket til en ungdomssejler, der er ung, ambitiøs og talentfuld.

Rolex-forhandler søsætter legat i Operaen med KDY

Legat på 50.000 kr. fra Klarlund sættes på højkant til ungdomssejler i Kongelig Dansk Yacht Klub når klubben fylder 150 år. Høgh-Christensen er i dommerkomité.

Af Troels Lykke |

Danmarks største forhandler af eksklusive ure og smykker, Klarlund, søsætter et legat på kr. 50.000 til en ungdomssejler eller et team.

Vinderen af legatet offentliggøres på den store scene på Den Kongelige Opera i København, når Kongelig Dansk Yacht Klub fejrer sit 150 års jubilæum med stor gallafest. 

Legatet på kr. 50.000 er øremærket til en ungdomssejler, der er ung, ambitiøs og talentfuld. Ungdomsteams kan også komme i betragtning.

”Vi vil gerne være med til at fremme ungdomssporten og give et solidt økonomisk skulderklap til en eller flere unge sejlere, som gør en forskel og som udmærker sig. Det kræver hårdt arbejde, knofedt, flid, intelligens, strategi, hurtig reaktion og ikke mindst præcision at være sejler. Færdigheder og talent, vi gerne vil være med til at hylde – også blandt unge sejlere,” siger adm. direktør hos Klarlund,

Stig Andersen, der sammen med KDY’s formand, Lars Ive og OL-medaljør og sejler, Jonas Høgh-Christensen, sidder i dommerkomitéen. Det ny-stiftede legat overrækkes til legatvinderen i operaen til gallafesten fredag den 13. maj.

Stig Andersen fortsætter:

”Samtidig mener vi, at det generelt er vigtigt at have fokus på ungdomssporten for sundhedens og det gode friluftslivs skyld – i et land som Danmark, omgivet af hav og som regel med gode vindhastigheder. Derfor skal KDY’s mangeårige jubilæum også fejres med maner, som en af Danmarks største sejlsportsklubber med godt 2.000 medlemmer.”

Legatracet er i gang - helstøbte sejlere søges

Allerede nu kan medlemmerne i KDY gå i gang med at tænke over, hvem eller hvilket team skal indstilles til de kr. 50.000,-.

For at komme i betragtning til legatet har KDY i samarbejde med Klarlund opstillet en række egenskaber, der vil blive lagt vægt på hos ungdomssejleren eller – teamet, nemlig: Et internationalt topniveau, har vundet medaljer ved internationale eller nationale stævner, udviser godt sømandsskab, kan repræsentere klubben med respekt i ind- og udland, er et hjælpende og venligt klubmedlem eller team, være max 25 år.

”I KDY værdsætter vi meget højt de mange medlemmer, der opnår topresultater og repræsenterer klubben og dermed Danmark i ind- og udland. Men for vores klub er en god, stærk og favnende personlighed og dermed en god og helstøbt klubkammerat meget vigtige faktorer for sammenholdet og dagligdagen, som er en del af fødekæden til de gode præstationer på den lange bane,” fortæller KDY’s formand, Lars Ive.

Sponsorer flytter KDY

Ud over ungdomslegatet er Klarlund sponsor ved KDY’s jubilæumsfest fredag den 13. maj i Den Kongelige Opera og ved KDY’s største stævne nogensinde, nemlig ORC VM til juli i år.

Kongelig Dansk Yachtklubs formand, Lars Ive, understreger vigtigheden af alsidige sponsorater som Klarlunds ungdomssponsorat, der er med til at vise vejen for andre yngre medlemmer.

Han slår samtidig fast, at KDY’s sponsorer og partnere er med til at gøre klubben til det, den er i dag, nemlig en stolt klub med en lang tradition og historie, der rejser med rundt i bagagen hos den enkelte sejler.

KDY’s medlemmer kan fra den 20. april til den 8. maj 2016 indstille kandidater til klubbens formand, Lars Ive på lai@kdy.dk

De indstillede kandidater vil blive behandlet af en komité bestående af adm. direktør i Klarlund, Stig Andersen, OL-medaljør, Jonas Høgh-Christensen og formand for KDY, Lars Ive. 

Mads Christensen, Blærerøven, havde før Klarlund som sponsor.

content-loader
content-loader
content-loader