Gå til hoved-indhold
sådan så det danske hold ud i Americas' Cup for unge med CEO for Oracle USA, Russell Coutts, om bord i San Francisco.Kapsejlads
sådan så det danske hold ud i Americas' Cup for unge med CEO for Oracle USA, Russell Coutts, om bord i San Francisco.

Laser-sejler Döpping i spidsen for Danish Youth Vikings

Stifter af Danish Youth Vikings Mathias Lehm er faldet for aldersgrænsen og giver nu faklen videre mod Red Bull Youth America's Cup i Bermuda 2017. Patrick Döpping skal skaffe 3 mio. kr.

Af Troels Lykke |

America's Cup er verdens mest prestigefyldte sejlsportsevent. Millioner fulgte tæt med da Oracle i 2013 lavede hvad der betegnes af nogen, som verdens bedste comeback.

America's cup er for mange unge sejlere drømmen, men det har været utrolig svært at nå dertil, derfor valgte Hans-Peter Steinacher og Roman Hagara at afholde Red Bull Youth America's Cup i San Fransisco 2013, dengang nåede det danske hold "Danish youth vikings" til selection series.

Meget har ændret sig siden da, men "Danish Youth Vikings" fortsætter deres vej mod målet, at tage dansk guld i Bermuda, 2017.

Manager og stifter for Danish Youth Vikings i 2013 Mathias Lehm fortsatte målrettet mod Red Bull Youth America's Cup i Bermuda 2017, men da Red Bull ændrede reglerne var han et halvt år for gammel og videregav derfor projektet til 17-årige Patrick Döpping fra Egå Sejlklub.

"Jeg har arbejdet rigtig hårdt for Danish Youth Vikings, og ked af at skulle ligge projektet helt på hylden, derfor var jeg rigtig glad for, at jeg fandt Patrick som er klar ligge den samme indsats," siger Mathias Lehm.

U21 Europamester i Laser, Patrick Döpping, har altid drømt om at sejle America's cup.

"Jeg har siden jeg var 12 år gammel altid haft to mål, at vinde en Olympisk guldmedalje og at sejle for et tophold ved America's cup, så da jeg fik chancen for at overtage projektet var jeg meget begejstret, men også målrettet for at vise mit værd", siger Patrick Döpping.

Og Patrick har ikke bare taget projektet til sig, men han har også indgået et samarbejde med en gruppe iværksættere, om at kontorplads sammen og dermed mulighed for god sparring.

Budget på 3 mio. kr.

Danish youth Vikings er ikke et lille projekt fortæller Mathias Lehm.

”Det kræver utrolig meget arbejde for finansieringen af holdet”.

Patrick supplerer.

”For at Danish Youth Vikings for alvor skal komme ind i kampen er der et budget på op imod 3 mio. Kr. der vel og mærke skal være fundet før året er omme. Og det er ikke nemmere at være dansker i sådanne et projekt fortæller Patrick Döpping.

”I fx New Zealand og England bliver America’s cup holdene anerkendt på gaderne som var de et fodboldhold. Det er som om den nye teknologi og innovation der har fyldt America’s cup med action og drama ikke får alvor er kommet til Danmark endnu,” siger Döpping.

”Men vi ser et kæmpe potentiale i projektet, og det er helt sikkert noget der er værdi i for sponsorer” supplerer Mathias Lehm.

Patrick Döpping er for tiden et af landets største talenter i jollesejlads.

content-loader
content-loader
content-loader