Gå til hoved-indhold
RS:X-surferne er de OL-sejlere der er i bedst form, har Fleischer før udtalt til minbaad.dk. Vi tror på han har ret. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
RS:X-surferne er de OL-sejlere der er i bedst form, har Fleischer før udtalt til minbaad.dk. Vi tror ham. Foto: Dansk Sejlunion

Vandhane-producent hjælper RS:Xer mod Rio

Damixa har indgået en 1-årig sponsoraftale med RS:X-surfer Sebastian Fleischer. - Hvis jeg holder fuld fokus, kan jeg tage en OL-medalje, siger KDY-surfer.

Af Troels Lykke |

Efter en periode med svingende resultater viser 22-årige Sebastian Fleischer stigende formkurve frem mod sommerens OL i Rio.

Og nu får Danmarks eneste mandlige RS:X-surfer på topniveau et yderligere løft via en personlig hovedsponsoraftale med Damixa, der producerer danskdesignede vandhaner og termostater.

 "Vi er meget stolte af at støtte op om Sebastians ambitioner om at nå til tops i RS:X-klassen. Vi vil gerne støtte unge sportstalenter, der kæmper hårdt for et mål – og netop fordi Sebastian kæmper på vand, der er et essentielt element i Damixas dagligdag, er sponsoratet en win-win for begge parter, forklarer Ole Sander, administrerende direktør i FM Mattsson Mora Group, der ejer Damixa.

Med aftalen håber Damixa også at kunne sætte fokus på vand og vandkvalitet. Som windsurfer ved OL i Rio kommer netop Sebastian Fleischer i nærkontakt med det forurenede havvand i Brasilien.

En af Damixas kæpheste er at få vand på dagordenen – både kampen for rent vand og at bruge vand med omtanke.

19 til VM

OL i Rio finder sted i perioden 5.-21. august, og Sebastian er i konkurrence i dagene 8.-15. august. Ved RS:X-VM, der blev sejlet i februar, blev Sebastian nummer 19, men hans ambitioner er større med henblik på de Olympiske Lege.

"OL er det største. For mig personligt vil det være fantastisk at vinde en medalje. Det er alt det, jeg har drømt om og arbejdet for. Hvis jeg holder fuld fokus, kan jeg tage en OL-medalje, sagde Sebastian Fleischer i et nyligt interview med Team Danmarks magasin PULS.

Var med i London

Som 18-årig var Sebastian i 2012 med til OL i London som Danmarks yngste OL-deltager. Her sluttede han på en 29. plads. Han har siden vist markant fremgang, bl.a. ved at vinde bronze ved EUROSAF Palma i 2015.

Op til dette OL har han intensiveret sin træning og sine forberedelser – så hos Damixa glæder alle sig til at følge den unge windsurfer og krydser fingre for en topplacering.
content-loader
content-loader
content-loader