Gå til hoved-indhold
Mange Lasersejlere var troppet op på Furesøen. Foto: Mogens HansenKapsejlads
Mange Lasersejlere var troppet op på Furesøen. Foto: Mogens Hansen

Rekordmange Laserjoller til Ungdoms Grandprix på Furesøen

Mere end 30 Lasersejlere stillede til start, da Yachtklubben Furesøen bød velkommen til årets andet Ungdoms Grandprix, hvilket var det største felt i mange år.

Af Sara Sulkjær |

Ikke mindre end 33 Laserjoller fordelt på de tre sejlstørrelser var mødt op til Ungdoms Grandprix ved Furesøen, som samtidig var første afdeling af Lasersejlernes rangliste for 2016. Laserfeltet var dermed klart stævnets største - næsten dobbelt så stort som det næststørste. 

Samtidig kom næsten 50% af alle deltagende joller fra Laserklassen. I et OL-år, hvor den ene af de to OL-aspiranter i Laser Radial har meldt pause fra sejlsporten, er det sød musik for klasseorganisationen.

Store udfordringer for sejlerne 

Foråret havde i weekenden dog igen holdt sit indtog i Danmark, hvilket gav en lørdag med lidt skyer og sol og omkring 4-5 m/s på søen. Det gav mange og store vindspring - og dermed også store udfordringer til sejlerne. Det var ikke alle, der havde det lige let under de forhold.

Søndag bød på sol og 25 grader samt en frisk sydlig vind, der i løbet af dagen nåede op omkring 8-9 m/s, så her kom håndtering af både i fokus.

I Laser 4.7 var ni sejlere til start, hvor Christian Spodsberg fra Fredericia Sejlklub blev en sikker vinder. I lørdagens springende vind hentede han en serie på fire førstepladser og en enkelt andenplads. I søndagens kraftigere vind kneb det mere, men allerede inden sidste sejlads var han sikret førstepladsen i stævnet. Nummer to blev Christian Winkler fra Horsens foran Johan Schubert, ligeledes fra Horsens.

Syv førstepladser

Det største Laserfelt var hos Radialerne, hvor 13 joller var med. Sofie Slotsgaard fra Fredericia Sejlklub og Egå Sejlklub sejlede en meget sikker serie med blandt andet syv førstepladser. Hun blev dermed en endnu mere suveræn vinder end Christian hos 4.7erne. Gustav Skydsgaard fra KDY blev nummer to og blandede sig som eneste dreng i stævnets top 4. Tredjepladsen gik til Laura Krag Frederiksen fra Egå Sejlklub.

I standard-feltet var der mange mastersejlere (35+ år), men det var dog de unge, der dominerede. Martin Aamand fra Egå Sejlklub sikrede sig med en flot serie søndag eftermiddag sejren foran Carsten Faubel fra Neptun Vejle og Egå Sejlklub. Bedste mastersejler blev Christian Gunni på 3. pladsen.

Laser 4.7-sejlerne på land. Foto: Paul Topsøe-Jensen

content-loader
content-loader
content-loader