Gå til hoved-indhold
Daniel Bjørnholt fra Svendborg har før deltaget i Redbul Youth America's Cup. Fotos: Søren WiegandKapsejlads
Daniel Bjørnholt fra Svendborg har før deltaget i Redbul Youth America's Cup. Foto og video: Søren Wiegand
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Lübeck og Bjørnholt vil til Youth America's Cup - se cool video

Danskere fra 19 til 24 år kæmper for at kvalificere sig til næste års ungdomsudgave af verdens mest prestigefyldte sejlsportsstævne, America’s Cup. Det sker i samarbejde med det danske SAP-hold.

Af Troels Lykke |

Netop nu har de unge sejlere afsluttet en god første del af deres udtagelse mod Red Bull Youth America’s Cup.

For at deltage i Red Bull Youth America’s Cup, skal ethvert interesseret hold organisere sin egen udtagelse.

For danskernes vedkommende bliver dette gjort i samarbejde med det profesionelle sejlsportshold “SAP Extreme”, der er ejet af de to tidligere America’s Cup-sejlere, Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen.

Den netop overståede del foregik på Madeira, hvor holdet fik lov til at koble sig på SAP Extreme. Imod hjælp til vedligeholdelsen af SAP's teknisk svære og omkostningsfulde GC32 katamaran, fik holdet lov til at bruge nogle timer i båden.

Vurderet på håndtering af hydrofoiler

Dette er den mest afgørende del af udtagelsen, da holdet vil blive vurderet på deres håndtering af de “hydrofoiler”, som løfter båden ud af vandet.

Hydrofoilerne er fællesnævneren mellem en GC32, som bruges til udtagelsen og den større AC45 katamaran, som bruges til Cup’en. De er også grunden til moderne både med minimal vandberøring kan “flyve” over vandet med hastigheder på op mod 80 km/t.

Næste udfordring er i Lissabon

Trods den store udfordring det er at håndtere den flyvende GC32, har holdet formået at tilpasse sig overraskende hurtigt, så de to holdledere Mads Emil Lübeck og Daniel Bjørnholt ser med optimistisme på holdets fremtid.

Næste og sidste del af udtagelsen kommer til at foregå i Lissabon med samme rutine som på Madeira, og hvis holdet leverer en ligeså god præstation her, skulle den danske deltagelse gerne være sikret.

Mads Emil Lübeck, 22, er tidligere OL-sejler i 49er og fast mand hos SAP-holdet med Gram-Hansen. 

Daniel Bjørnholt, 21, er også verdensmester i Hobie Cat.

Det unge hold træner på Madeira i Gram-Hansen og Køstners GC32. Foto: Søren Wiegand

content-loader
content-loader
content-loader