minbaad.dk
lørdag 20. januar

Ungdomsnetværket blev stiftet på Klubkonferencen med valg af en bestyrelse. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Nyt ungdomsnetværk skal få flere unge på vandet

Nyt ungdomsnetværk stiftet på Klubkonferencen. Målet er at forbinde unge sejlere på tværs af landet - og skabe løsninger, der får flere unge på vandet.

Sejlklubber | 30-11-2016 09:44 | Af  Troels Lykke

At fastholde sejlklubbernes unge sejlere og samtidig rekruttere nye er en tilbagevendende udfordring for sejlsporten. Heldigvis skorter det ikke på initiativer og vilje til at gribe fat om opgaven, fortæller Dansk Sejlunion til bådpressen.

Det blev senest understreget ved den forløbne weekends Klubkonference. Her blev et nyt landsdækkende ungdomsnetværk stiftet på et møde, hvor lokalet var fyldt til sidste plads.

 "Dansk Sejlunions Ungdomsnetværk" er navnet på det nye initiativ, hvor en nyvalgt bestyrelse på ni personer i første omgang får til opgave at få netværket skubbet i søen.

"Formålet med netværket er at fremme antallet af unge i dansk sejlsport. Både hvordan vi kan fastholde de unge, der sejler, og hvordan vi kan få endnu flere nye sejlere," forklarer Frida Hangel, medstifter af ungdomsnetværket - og desuden tilknyttet Frederikssund Marbæk Juniorsejlcenter. 

Rækker ud til små klubber

Et konkret punkt, hvor netværket - også på den korte bane - kan gøre en forskel, er i forhold til de mindre klubber, hvor der ofte kun er ganske få unge sejlere.

"I mange mindre klubber sidder der måske bare to unge, så for at kunne fastholde de to, så betyder det noget, hvis man har et nationalt fællesskab i ryggen - og har følelsen af at være en del af noget større," siger Frida Hangel.

Et andet eksempel, er, hvis man som ung forlader sin hjemby - og sin sejlklub - for at studere i en af de større byer.

"Det kan være svært at tage ned i en ny klub, hvor du ikke har noget netværk - og man går ikke bare lige ned og banker på og siger 'hej, her er jeg, kan jeg være med'," forklarer Anne Skovbølling, også medstifter af ungdomsnetværket. 

Netværkets bestyrelse er sammensat af både helt unge sejlere og mere erfarne kræfter. I praksis er det tanken at drive netvæket primært via en ny Facebook-gruppe: "Dansk Sejlunion Ungdoms Netværk", hvor alle interesserede kan komme med.

Der vil blive afholdt enkelte møder hen over året, og der vil blive nedsat arbejdsgrupper, der skal dykke ned i konkrete temaer.

Netværkets bestyrelse

Ungdomsnetværket blev stiftet på Klubkonferencen med valg af en bestyrelse, hvor alle ni, der meldte sig klar på opgaven, blev valgt ind. De ni er...

Anne Skovbølling, Bork Bådelaug

Frida Hangel, Frederikssund Sejlklub

Maria Kajgaard, Strandby Sejlklub

Martin Teglgaard Christensen, Hou Maritime Idrætsefterskole

Karin Dahlberg-Garde, Yachtklubben Furesøen

Ulrik Mourier Barslev, Skovshoved Sejlklub

Louise Venøbo, Bønnerup Strands Sejlklub

Nete Hangel, Frederikssund Sejlklub

Jens Sølvsteen, Randers Sejlklub  

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

BLOG

Af Troels Lykke

Få nyheder og deltag i konkurrencer


Besøg os på facebook
MORTEN LORENZEN TAGER ORDET