Gå til hoved-indhold
Sejlsportscentret forventes at være klar i foråret 2018 tidsnok til at være centrum for afviklingen af VM i sejlsport i august 2018Kapsejlads
Sejlsportscentret forventes at være klar i foråret 2018 tidsnok til at være centrum for afviklingen af VM i sejlsport i august 2018

Hør om sejlsportscenter i Aarhus på mandag

Er man vild med arkitektur og sejlsport, så sæt kryds i kalenderen mandag 3. oktober. Aarhus Internationale Sejlsportscenter tager 20 måneder at bygge.

Af Troels Lykke |

Mandag inviterer Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter til 1. spadestik på det kommende, internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø

Bag Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter står Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion, Team Danmark og Idrætssamvirket Aarhus; byggegrunden har man fået af Aarhus Kommune og selve anlæggelsen af sejlsportscentret bliver gennemført med støtte fra AP Møller Fonden, Nordea-fonden, Salling Fondene, Lokale & Anlægsfonden og Aarhus Kommune.

Sejlsportscentret skal de kommende 20 måneder skyde i vejret på vel nok en af Aarhus mest attraktive byggegrunde på Aarhus Ø lige ud for Risskov, ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn.

Sejlsportscentret forventes at være klar i foråret 2018 tidsnok til at være centrum for afviklingen af VM i sejlsport i august 2018, når omkring 1.500 verdensstjerne sejlere kommer til Aarhus for at dyste om intet mindre end 10 verdensmester titler i samtlige olympiske sejlsportsdiscipliner samt om at blive udtaget til OL i Tokyo 2020.

Første spadestik bliver blandt andet taget af borgmester Jacob Bundsgaard og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad og der er vil være repræsentanter fra de bidragsydende fonde, Dansk Sejlunion, Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og naturligvis hele sejler-Danmark.

Arkitektonisk fyrtårn

"Sejlsportscenteret vil være et arkitektonisk fyrtårn på Aarhus Ø, det vil give et markant løft til dansk ungdoms-, talent- og elitesejlsport og endelige vil vi med sejlsportscenteret få den ideelle base til at eksponere og præsentere sejlsport over for nye brugergrupper indenfor blandt andet børne- og unge området" siger formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Hans Skou.

Udover at være base for de danske, olympiske elitesejlere, skal sejlsportscenter også bidrage til at styrke, og forny det daglige skole-samarbejde, som Sailing Aarhus og UNO Fritluftscenter (Børn & Unge) indledte i 2015 og som snart har sendt over 2.000 aarhusianske skolebørn på sejl-oplevelser på Aarhus Bugten.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter skal også forene de bedste faglige kompetencer inden for udviklingen af sejlsportens mange facetter, således at mange flere muligheden for at prøve sejlsporten igennem leg, konkurrence og læring og udvikling på vandet.

Endelig vil Aarhus Internationale Sejlsportscenter være et attraktivt opholds- og oplevelsessted for byens mange ”ikke-sejlende borgere” – et sted hvor alle kan opleve, hvad sejlsport kan tilbyde eller bare nyde den gode udsigt.

Tid og sted

Første spadestik finder sted mandag den 3. oktober 2016 kl 13.00-14.30 på Sejlsportscentrets byggegrund beliggende på Esther Aggerboesgade, 8000 Aarhus Ø.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S og bliver opført i samarbejde med Aarhus Kommune, rådgivende ingeniører Henry Jensen A/S, landskabsarkitekt Schønherr A/S samt bygherrerådgiver Archifield ApS, Holst Advokater og EY revisorer.

Opførelsen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter bliver gennemført af NCC Construction Danmark A/S, GK Danmark A/S og Raunstrup Tømrer A/S.

content-loader
content-loader
content-loader