Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Ben Ainslie udstillet i America's Cup

Foil-ekspert og 49er OL-guldvinder Peter Burling fra Team New Zealand holdt legestue med den femdobbelte OL-medaljetager Ben Ainslie, der råber: De slår os ihjel. Kiwier var 6 min. foran.

Af Troels Lykke |

Svenske Artemis og franske Groupama ligger i bunden foreløbigt i Louis Vuitton Cup kvalifikations-serien i America's Cup, med franskmændene helt nede i tabellen.

Begge hold har kun to sejre, viser resultatlisten fra Bermuda.

Men det ser ikke meget bedre ud for britiske Ben Ainslie, Land Rover BAR, der viste svaghed i går i letvindssejladsen mod kiwierne på Team New Zealand, der har ultra skarpe Peter Burling ved rattet.

Burling er verdensmester og OL-guldvinder i 49er samt verdensmester i Int. Moth, hvor der foiles.

Ainslie udstillet

Ben Ainslie forsøger på et tidspunkt at sætte kollisionskurs mod kiwierne og lægger protest, men den afvises. Til sidst udgår Ben Ainslie efter holdet er seks minutter efter kiwierne.

Burling er da også er et gigantisk talent, der fik sat Dean Barker af.

Barker er nu er rorsmand på Team Soft Bank fra Japan, der lige nu også kun har tre sejre, mens førende Oracle har seks sejre, som også Team New Zealand har det.

Cykling virker for kiwierne

I videoen i toppen af artiklen ser og hører man at Ben Ainslie er dybt utilfreds, da Team New Zealand er flere hundrede meter foran, mens kiwierne cykler for at holde hydraulikken kørerende, mens de fem andre hold bruger armene på grinderpiedestalerne på AC50erne.

Se også denne spændende sejlads mellem Frankrig og Japan i går:

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/uFZu53MEE-c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader