Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Hestbæk på Bermuda: Genialt med kiwiernes cykler

Det som New Zealand gør med cykler er helt genialt og mere strømlignet, og de kan også kan generere mere energi på den måde, fortæller tidligere AC-sejler Michael Hestbæk.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk har spurgt om vi kunne få en analyse fra Hestbæk, der lige nu træner Danish Youth Vikings på Bermuda. Her er den:

I mine øjne ser New Zealand ud til at være rigtig godt sejlende lige nu i America's Cups Louis Vuitton kvalifikation.

Og er pt. mit bud på dem der kommer i finalen (mod de forsvarende vindere Oracle, red.). BAR med Ben Ainslie har indtil videre skuffet og ser ikke hurtige ud.

Der ligger som du ved rigtig meget i derres foil setup, og de har jo forekllge foils til forskellig vindstyrker.

Heldigvis er det ikke kun fart der vinder sejladser. Vinden springer en del og der skal bestemt også slås på vinden og dækkes af på de rigtige tidspunkter. Frankrig eller Japan ryger nok ud først vil jeg mene. 

Genialt med cykler

Det som New Zealand og Peter Burling har gjort med cykler er helt genialt og mere strømlignet rent vindmodstands mæssigt, ud over de også kan generere mere energi på den måde. NZ har også de flotteste manøvrer pt. 

Oracle er godt sejlende, og på nuværende den næstbedste hold vil jeg mene. Artemis sejler ok hurtigt, men har været lidt uheldige og også misset par taktiske dispotioner, og har lavet stolpe ud et par gange.

Den straf de fik mod NZ skulle de heller ikke have haft. Håber de kommer langt, jeg ser dem egentlig som det næstbedste hold af udfordrene lige nu.

Håber de forbedrer sig i næste runde, da jeg selvfølgelig håber cuppen kommer til Sverige, men det er jo lidt svært da deres boards er låst fast på nuværende tidspunkt, forklarer Hestbæk.

Hestbæk håber på Artemis, der har danskeren Christian Kamp på holdet.

content-loader
content-loader
content-loader