Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Matchrace ud for Skovshoveds nye havn

11 hold er klart til dyst på Øresund ud for Skovshoved Havn til CPH Sailing Week. Den publikumsvenlige disciplin vil være tæt på havnens nordlige mole.

Af Troels Lykke |

Fredag den 16. juni kl. 18 bydes 11 matchrace hold velkommen til den 6. i rækken af 8 stævner inklusive den store finale sejlads i Ravenna i Italien.

Stævnet holdes hos KDY på Skovshoved Havn, hvor et antal frivillige er i gang med at planlægge det store internationale stævne.

KDYer August La Cour fortæller, at det er en stor opgave at planlægge og finde nok frivillige til at få et stævne af denne kaliber til at fungere.

- Men det er også fedt, når klubben arbejder sammen om at afholde et internationalt stævne, og August glæder sig til at sejle og være sammen med sejlerkammerater fra nær og fjern, forklarer August La Cour.

7 stævner og en finale

European Match Race Tour 2017 består af 7 stop og en finale, fordelt over 8 nationer.

Lande som Kroatien, Montenegro, Østrig, Monaco, Polen, Danmark, Tyskland og Italien har valgt at være med til at give match race i enkelt skogs både endnu en chance på internationalt plan, og indtil nu har sejladserne været en succes.

Sejladsen bliver sæt tæt på havnens nordlige mole i Skovshoved, så forbipasserende kan mærke energien og fornemmelsen af sejlsport i højt tempo, når Kongelig Dansk Yachtklub inviterer til dyste om at blive seriens bedste enkelt skrogs-matchrace sejler.  

Seriens nrummer 1, Simon Bertheau fra Frankrig,  og seriens nummer 3 Patryk Zbroja fra Polen, vil give de danske sejlere kamp til stregen under weekendens sejladser.

Danskerne er klar

- KDY’s egne sejlere har trænet og deltaget i flere internationale sejladser op til stævnet i Skovshoved lige Nord for København. Tidligere Tour card holder til World Match Racing Tour og KDY bestyrelsesmedlem Jonas Funk, ser frem til det store set up omkring et stort internationalt stævne. Jacobsen Racing og Team HC - begge i top 75 på World Sailing verdensrangliste og i top 5 i Danmark - har store ambitioner og forventninger til stævnet, fortæller Ingeborg Gayle Nielsen fra KDY.

Jacobsen Racing er et ungt men erfarent matchrace hold, med høje ambitioner, og skipper Felix Jacobsen glæder sig til igen at få et internationalt matchrace til sin hjemklub KDY.

Felix og de andre unge og talentfulde sejlere vil gøre deres bedste for at besejre den meget erfarne og stærke Admirals Cup sejler Henrik Christensen og hans erfarne besætning. 

Felix går efter sejr

Felix Jacobsen fra Jacobsen Racing ser helt klart Martin Boidin som en meget stærk konkurrent, da han har været i Gamet i længere tid...

Felix fortæller:

- Jeg sejlede mit første Ungdoms-DM med Martin da jeg var 15 år gammel, så jeg ser frem til at sejle mod ham på hjemmebane. Vi går efter sejren, vi har et stærkt hold med masser af international erfaring fra det højeste niveau indenfor matchrace lyder det fra Felix.

Matchrace er masser er taktik og hårdt fysisk arbejde, det betyder, at der på banen er et højt og intenst tempo som kræver umpire (dommere) i verdensklasse.

Stævnet i Skovshoved stiller med et stærkt hold umpire’s med Neven Baran i spidsen som chief umpire og en erfaren baneleder.

Sejlerne skal dyste i KDY’s 6 DS37, en båd som er specialbygget til denne disciplin inden for sejlsporten. DS37’erne sejles af besætninger på 5 og rene pigebesætninger må stille med 6 personer.

Følg med på Facebook eller vores eventside eller allerbedst kom på havnen i Skovshoved og få sejladsen ganske tæt på.
content-loader
content-loader
content-loader