Gå til hoved-indhold
Rasmus Christensen modtager her diplomet for sin vellykkede erhvervspraktik. Foto: KEAKort Nyt
Rasmus Christensen modtager her diplomet for sin vellykkede erhvervspraktik. Foto: KEA

Regal Boats vinder Årets Erhvervsakademipraktik

Landets bedste praktikophold er kåret. Regal Boats og praktikant Rasmus Christensen løb med sejren efter at have dystet mod otte andre praktiksteder til en stor event i Operaen.

Af Sara Sulkjær |

Omkring 100 tilskuere sad på kanten af sæderne i Operaen på Holmen i København, da det tirsdag blev afgjort, hvilken virksomhed der har skabt det bedste praktikophold.

Her blev vinderen altså Regal Boats i Florida. Bådmærket handles dog ligeledes i Danmark, hvor Baadhuset er importør. 

Oprigtigt overrasket

433 praktikanter fra landets ni erhvervsakademier havde indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. Hvert akademi valgte en lokal vinder, og det var disse finalister der foran juryen skulle begrunde, hvorfor netop deres praktikophold fortjente at vinde prisen ’Årets Erhvervsakademipraktik’.

Og det gjorde de alle sammen flot og inspirerende, men bedst var altså Rasmus Christensen, som læser til produktionsteknolog og havde opnået imponerende resultater under sit praktikophold: Han har blandt andet forbedret produktiviteten med 40 procent og sænket 're-work' af bådene med hele 75 procent.

Rasmus Christensen, som ligesom hver fjerde erhvervsakademistuderende efterfølgende er blevet tilbudt job i sin praktikvirksomhed, var en glad og stolt, men også overrasket vinder:

- Jeg blev helt oprigtigt overrasket, fordi de andres præsentationer var super gode, og de havde ligesom mig fået en masse ud af deres praktik. Men jeg kunne virkelig se, hvad jeg har lært på KEA, og hvor meget værdi jeg har skabt med den læring, og det er mit indtryk, at det også var det, juryen lagde vægt på, siger hovedpersonen selv og fortsætter: 

- Jeg er super glad for at kunne give igen - både til Regal Boats, men også til mine undervisere, fortæller han. 

Juryens begrundelse

Juryen, som bestod af Anne-Mette Stender, HR-chef i Home, Peter Thyregod, uddannelsespolitiskchef i Teknisk Landsforbund, Karina Boldsen, kommerciel direktør i Solitwork og Christine Antorini, formand for uddannelses- og forskningsudvalget i Folketinget, begrundede valget af Rasmus Christensen med, at hans ophold var eksemplet på det optimale praktikophold, og hvor meget man kan få ud af det: 

- Virksomheden gav ham mulighed for reelt at kunne bidrage. De stillede ham en konkret opgave, og da han undersøgte den, kunne han se, at der var noget i deres processer, der kunne gøres bedre. Så han går på typisk dansk vis til ledelsen og siger: 'Jeg tror godt, jeg kan procesoptimere her', lyder forklaringen fra Christine Antorini. 

- Og det er her virksomheden bliver god, fordi de lader ham gøre det. Ligesom de hver fredag tager stilling til de ting, han finder ud af, og som de efterfølgende implementerer. Det er en reelt involverende praktikperiode. Og hele Rasmus' tilgang var 'hvad kan jeg gøre for dem' og ikke kun, hvad de kunne gøre for ham, uddyber politikeren og understreger til sidst: 

- Det er ikke fordi, han har været i praktik i udlandet, men er der noget, vi skal være stolte af, så er det, at vi uddanner selvstændigt tænkende individer, og det sætter Rasmus i spil i et land, hvor arbejdskulturen er helt anderledes.

Det ultimative 

Rasmus Christensens forældre var ligeledes med i Operaen og kunne glade se til, da deres søn blev udråbt til vinder. Ikke mindst, da de ved, hvor meget den faglige stolthed betyder for deres søn, og det at kunne skabe resultater til glæde for andre. 

Og det er lige præcis det, der gør Ingo Østerskov, rektor på KEA, ekstra glad:

- At en studerende har været i praktik i USA og har oplevet verden, fået international erfaring og leveret resultater til virksomheden derovre, som både har forbedret deres produkter og leveret forretningsmæssig værdi til virksomheden, den kombination er i mine øjne det højeste en studerende kan opnå i en praktik. Og så er jeg rigtig stolt af, at det er en KEA-studerende, fortæller hun i en pressemeddelelse. 

Sæt fokus på det gode praktikophold

Årets Erhvervsakademipraktik er stiftet for at sætte fokus på, hvordan praktikopholdet bliver vellykket og udbytterigt for både praktikant og virksomhed. Praktikophold er nemlig i mange tilfælde adgangsbilletten til de studerendes første job. 

Danske Erhvervsakademier vurderer, at ca. hvert fjerde praktikophold på erhvervsakademierne fører til job. Syv ud af de ni finalister har fået job i deres praktikvirksomhed.  

De ni finalister var: 

• Ecco A/S – indstillet af italieneren Sebastiano Finocchiaro, der studerer til markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding.

• Fantini of Denmark – indstillet af Eva-Maria Schober, der studerer til designteknolog på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.

• Complot Media – indstillet af Sofie Vindum, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Midtvest i Herning.

• Kragerup Gods – indstillet af Pia Eda Petersen og Maiken Rose Lindholm Petersen, der begge studerer til serviceøkonom på Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.

• Aasted ApS – indstillet af Lasse Fonnesbek Drustrup, der studerer til professionsbachelor i international handel og markedsføring på Copenhagen Business Academy, Cphbusiness.

• Regal Boats, Orlando, Florida – indstillet af Rasmus Christensen, der studerer til produktionsteknolog på Københavns Erhvervsakademi, KEA.S

• Skovbjerg Dyrlæge Team – indstillet af Line Christensen, der studerer til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL.

• Aros Forsikring – indstillet af Jeppe Ahrensborg Grundt, der studerer til finansbachelor på Erhvervsakademi Aarhus.

• Method & Madness Architects og HelenaRing.dk – indstillet af Amalie Tandrup Poulsen, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers.
content-loader
content-loader
content-loader