Gå til hoved-indhold
En 470'er blev ved 41th Christmas Race overrasket af den tiltagende vind og store bølger. Du kan være med til at pege på billedet som det bedste i 2017. Foto: Christina BalcellsKort Nyt
En 470'er blev ved 41th Christmas Race overrasket af den tiltagende vind og store bølger. Du kan være med til at pege på billedet som det bedste i 2017. Foto: Christina Balcells

80 cool billeder: Stem på årets sejlerfoto 2017

Store bølger, sovende kølbådssejlere og kæntrede både. Sejlsportsfotograferne har igen nogle af verdens dygtigste sejlere i linsen, når de bedste fotos fra den forgangne sæson skal findes.

Af Sara Sulkjær |

Fotograferne har knibset løs på vandet i 2017. Mange tusinde billeder er det blevet til, når glade, skuffede og hårdt kæmpende sejlere har gjort deres ypperste for at være de første over mållinjen. 

De bedste skud er nu blevet til 80, udvalgt af en kompetent jury, og dermed kommer offentligheden ind i billedet. 

Publikum bliver dommere

Én af de i alt tre priser, der uddeles i Mirabaud Yacht Racing Image, som konkurrencen officielt kaldes, er nemlig en såkaldt Public Award. 

Her kan interesserede sejlsportsentusiaster fra hele verden med et enkelt klik være med til at bestemme hvilken fotograf, der skal løbe med prisen helt frem til den 20. november. 

Publikumsprisen er den anden af de to sekundære priser. De besøgende på den årligt tilbagevendende World Sailing-konference og på Yacht Racing Forum får her jobbet som dommere, når de blandt de 20 bedste fotos gennem stemmer skal finde vinderen af 'Yacht Racing Forum Award'. 

Jury vælger hovedvinder

Prisen, som alle jagter, er dog selve Mirabaud Yacht Racing Image Award. En jury bestående af blandt andet sidste års vinder Jean-Marie Liot skal udpege dét billede, der blandt de 80 udvalgte er det bedste foto fra 2017-sæsonen. 

Den 28. november kåres de tre vindere på Yacht Racing Forum, der i år sætter kursen mod Danmark, når Aarhus skal danne rammerne om det internationale sejlsportsevent. 

Giv din stemme i Public Award-konkurrencen her

content-loader
content-loader
content-loader