Gå til hoved-indhold
Fem katamaraner fra ACT Boats er allerede havnet i England. Foto: PR-fotoKort Nyt
Fem katamaraner fra ACT Boats er allerede havnet i England. Foto: PR-foto

Dansk virksomhed vil sælge katamaraner til England og Norden

Fem af ACT Boats’ katamaraner er allerede på sejlerskole i England. Også Kina og Estland er interessante markeder, mener indehaver, Gert Larsen fra Vordingborg.

Af Sara Sulkjær |

Katamaransejlads kom for alvor frem i lyset i 2013 med det prestigefyldte America’s Cup og vinder stadigt større udbredelse. 

Nu begynder den sydsjællandske virksomhed ACT Boats fra Ørslev, Vordingborg, med indehaver Gert Larsen i spidsen ligeledes at gøre sig gældende i forhold til produktion og levering af de efterspurgte katamaraner. 

Ifølge virksomheden selv skyldes dette, at en katamaran fra ACT Boats er både lettere og stærkere på grund af dens specielle konstruktion, mens prisen samtidig ligger 50.000 kr. under konkurrenternes tilsvarende modeller.

Kæmpemarked i Kina

ACT Boats har således allerede afsat fem katamaraner til en sejlerskole i England. Netop England og de nordiske lande er da også i første omgang i fokus, men flere lande ventes at følge med. 

 - Jeg har selv mange års erfaring inden for sejlsportsverdenen og har set, hvilke lande, der stiller talstærkt op til mesterskaberne. Estland stiller f.eks. gerne med 30-40 sejlere til de store stævner. Selvom det er en lille nation, er det et interessant marked for ACT Boats, fordi sejlsport spiller en stor rolle, forklarer Gert Larsen, indehaver af ACT Boats, i en pressemeddelelse. 

På sigt forventes også Kina at blive et eksportmarked:

- For bare 3-4 år siden var der næsten ingen kinesere med i de store cups. Nu begynder de så småt at melde sig på banen. Der er et kæmpemarked i Kina, mener Gert Larsen.

Positive resultater 

Vordingborg Erhverv har været med i opstartsfasen og har bistået Gert Larsen med vejledning og sparring i udviklingen af ACT Boats. Her ser man ligeledes gode eksportmuligheder for virksomheden: 

- Vi er meget glade for de positive resultater, ACT Boats allerede har opnået. Virksomheden er et godt bevis på, at også mindre virksomheder og iværksættere har et stort eksportpotentiale, hvis man udarbejder en klar strategi, forklarer Dan Holck-Hansen, erhvervsservicechef i Vordingborg Erhverv.  

Kontakt ACT Boats på tlf. 50 99 17 06. 

Indehaver af ACT Boats, Gert Larsen. Foto: Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader