Gå til hoved-indhold
Der skal sejles i denne foilende AC45F. Bemærk det danske flag i fokken. PR-fotoKapsejlads
Der skal sejles i denne foilende AC45F. Bemærk det danske flag i fokken. PR-foto

Eventyret på Bermuda starter for unge danskere

Youth Vikings er fløjet midt ud i Atlanterhavet. De er i dag ankommet til Bermuda for at sejle Red bull Youth America's Cup. En kæmpe drøm for Bjørnholt, Lübeck og co. og træner Hestbæk.

Af Troels Lykke |

De første fire Youth Vikings Denmark sejlere ankommer i dag 23. maj til Bermuda for at gå i gang med de praktiske forberedelser frem mod Red Bull Youth America’s Cup. Det er anden gang at Danmark deltager

Rorsmand bliver Hobie Cat-verdensmester Daniel Bjørnholt, der før har styret i cuppen, mens tidligere 49er og SAP-gast Mads Emil Lübeck bliver skipper og taktiker, ifølge minbaad.dks oplysninger.

Efter et lille års forberedelse står de første sejlere snart på øen, hvor hele sejlerverdenen har øjnene rettet mod den næste månedstid.

De smukke øer midt i Atlanterhavet udgør den perfekte sejlsportsarena med krystalklart vand og hvide sandstrande der smelter sammen med klippefyldte kyststrækninger.

Midt i dette lille paradis skal syv danske sejlere prøve kræfter med de mest udfordrende både konstrueret.

Fra 28. maj trænes der

Fra 28. maj og en uge frem træner de unge Red Bull Youth America’s cup sejlere nemlig i de hidsige og ekstreme AC45F katamaraner, og den 15. juni går første startskud for deres kvalifikationsrunde. 

- Vi tror på vi kan klare os gennem kvalifikationsrunden til finalen, men samtidig ved vi godt, at de ikke har haft samme resourcer som samtlige af deres konkurrenter. Vi ønsker at takke alle der har støttet os både på crowdfunding, men i højeste grad alle de sponsorer der har gjort det muligt, forklarer Daniel Bjørnholt.

- Sidst men ikke mindst går en stor tak til sejlernes fælles hjemklub Kongelig Dansk Yachtklub og Dansk Sejlunion som har været en stor administrativ støtte, siger Bjørnholt.

Holdet er:

Daniel Bjørnholt (Svendborg)

Mads Emil Lübeck (Hellerup)

Christopher Falholt (?)

Nicolaj Bjørnholt (Svendborg)

Stig Steinfurth (Aarhus)

Anders Kronborg Kjær (Aarhus)

Mathias Bruun Borreskov (Aarhus)

Michael Hestbæk, træner (Vallensbæk)

Følg dem på facebook

Daniel Bjørnholt ses til højre. 12 unge hold stiller op.

content-loader
content-loader
content-loader