Gå til hoved-indhold
Katamaranen 'Be Good Too' under redningsaktionen i januar 2014. Foto: ScreendumpTur
Katamaranen 'Be Good Too' under redningsaktionen i januar 2014. Foto: Screendump

Både flyder rundt på havet - katamaran fundet efter tre år

Sejlere i nød når sjældent at sænke deres både, inden de selv reddes i land. I sidste ende kan det skabe problemer for andre langturssejlere.

Af Sara Sulkjær |

14. januar 2014 mister den 52 fod lange katamaran 'Be Good Too' kontrollen over roret.

Besætningen, som befinder sig 300 sømil øst for Virginias kyst, reddes i land af US Coast Guard, mens båden efterlades drivende på Atlanterhavet.  

Containere også et problem

Nu er katamaren så drevet i land og er hele tre år senere fundet på en skotsk ø. Se billeder her

Dermed har båden taget turen hele vejen over Atlanten på egen hånd. En tur, som kan skabe problemer for andre langturssejlere, som risikerer at sejle ind i den drivende båd.

Også familien Coombes, som efter tre dages venten blev reddet af en anden lystbåd, måtte efterlade deres Hanse drivende for vinden. Tilbage er blot at håbe, at den ikke kommer til at udgøre et problem for andre sejlere. 

Tabte containere og andet drivgods udgør dog en mindst lige så stor fare for sejlerne. Flere sejlere i årets Vendée Globe måtte således søge mod nødhavn efter rorskader forårsaget af ukendte objekter i vandet. 

Kilder: BBC News og US Coast Guard

Se US Coast Guards redning af de fire besætningsmedlemmer på 'Be Good Too' herunder: 

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/VzKULsNnv10" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader