Gå til hoved-indhold
Youngsters II med Emil Kjær, Ellen Nielsen, Frederik Fomsgaard, Nikolaj Bækgaard og Bastian Sørensen snuppede sejren foran Dokk1. Foto: Frederik SivertsenKapsejlads

Youngsters II holder sig på toppen - men må ikke rykke op i 1. division

De unge sejlere kan ikke rykke op, selvom de slutter som samlet toer efter deres snævre sejr foran Women On Water i Aarhus. Bandholm tager den samlede sejr i 2. division.

Af Sara Sulkjær |

Women On Water-teamet (WOW) førte længe an, da årets sidste stævne i Sejlsportsligaens 2. division i weekenden blev sejlet foran Dokk1 i Aarhus.

Alligevel måtte kvinderne se sig slået af de unge fra Youngsters II. Det var uhyre tæt mellem de to besætninger, men til sidste markerede Youngsters II sig og viste foran alle de fremmødte, at de var de bedste til dette fjerde og sidste stævne.

WOW og Youngsters kan ikke rykke op

Med en 1-1-1-5-2-1-1-1-1-2-serie og afslutningsvis en prik blev det dermed Emil Kjær og crew, som med 17 point kunne stille sig øverst på stævnet foran WOW, der sluttede næstbedst med 23 point.

Tilmed var en WOW-besætning, hvor over halvdelen havde ligadebut. Kun 5 point efter WOW kom Neptun Sailing Team (SNV) på en 3. plads.

En placering, der sikrer dem en oprykningsplads til 1. division. Hverken WOW eller Youngsters kan rykke op, men blev hædret med champagne som stævnevindere.

Foruden de to tophold sad også Kjøbenhavns Amatør Sejlklub, DTU Racing Team og stævnets tredjeplads, SVN Sailing Team på kanten og bed negle under hele stævnet.

Holdene kæmpede alle om en plads i 1. division. En placering, der skulle sikres trods blandende resultater over sæsonen, da de alle havde inkasseret en 12. plads i løbet af året.

- Det siges, at lørdag aften for nogen brugt på at snakke taktik, ændre kurs eller bare forsøge at dulme nerverne med det bedste fra festugens menukort frem mod søndags afgørelse, hvor ingen af de tre hold gav op på forhånd, skriver Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Alligevel fik københavnerne problemer, men endte i sidste ende med at komme godt efter de øvrige teams. I sidste ende var det dog ikke nok. I stedet er det DTU, der med blot ét point sikrer pladsen i 1. division sammen med stævnets tredjeplads, SVN Sailing Team.

Også den samlede vinder i 2. division, Bandholm, kan naturligvis vende stævnen opad, men Bogense og Thurø konservativt har sejlet sig frem i tabellen.

Uden de store udsving formår begge hold derfor at sikre sig billetterne til division over, blandt andet takket være deres utroligt sammensejlede besætninger.

Suveræn entré fra nye teams

Der er dog ingen tvivl om, at det har været en rigtig god sæson for tre nye hold, Youngsters I + II og WOW. De er kommet med i Sejlsportsligaens 2. division for første gang nogensinde i år, og det har været en suveræn entré for dem alle.

Særligt Youngsters II skiller sig ud. Teamet har klaret det rigtig godt, og har taget hele to sejre ud af i alt fire ligastævner. Kun Bandholm har vist samme topform hen over året.

Youngsters II, der vandt det 3. stævne i Skovshoved, var sågar med en helt anden besætning, da holdet løbende udvælges på Youngsters-campene.

I den samlede stilling tager Youngsters II 2. division med storm og kommer på en flot andenplads samlet, mens WOW slutter med en 10. plads, og Youngsters I ender med en 15. plads.