Gå til hoved-indhold
Det lykkedes kun at sejle otte sejladser på fire dage i Schweiz. Her er det KDY's kvinder, der snuppede en prik i 6. sejlads. Foto: Sailing EnergyKapsejlads

KDY's kvindehold slutter på 8. pladsen i Sailing Champions League

Kvinderne var igen bedst blandt danskerne ved det europæiske mesterskab, mens Frederikshavn sluttede som nr. 14. Baneteamet arbejdede hårdt i den meget lette vind.

Af Sara Sulkjær |

Som det ses på grønsværen, blev også Europas bedste sejlklub i weekenden fundet ved et Champions League-stævne.

31 teams fra 12 nationer var til start i J/70'erne, heraf også to danske besætninger fra henholdsvis KDY og Frederikshavn.

Dage med 0-1 m/s

Mens et italiensk team kunne løfte pokalen og kalde sig vindere af stævnet, må KDY's rene kvindehold med Henriette Koch, Anne Sofie Munk-Hansen, Tina Schmidt Gramkov og Helle Ørum Ryhding glæde sig over at være bedste danskere i schweiziske St. Moritz.

Den uofficielle dansker-titel kom i hus efter nogle udfordrende dage på vandet, hvoraf 2-3 af sejldagene bød på helt ned til 0-1 sekundmeter:

- Der var dog enkelte sejladser, der var præget mere af held end af kompetencer, men i sidste ende er det jo de dygtigste, der vinder, de dygtige er bare oftest heldige, forklarer Anne Sofie Munk-Hansen til Sejlsportsligaen

8. pladser blev dyre

Samtidig må frederikshavnerne nøjes med en samlet 14. plads. En placering, der ikke falder i god jord i Nordjylland, hvor man startede stævnet med en tredje- og førsteplads i de første sejladser.

- Selvom vi startede godt, blev vores gode serie ødelagt af to fatale 8. pladser (dårligste placering i fleeten, red.) lørdag, en straf og en ringe start ødelagde definitivt vores chancer for at holde os i top-5, forklarer Rasmus Melsen fra teamet.

I den kommende weekend er der atter sejlads i J/70 på programmet, når vinderne skal findes i Sejlsportsligaen foran Dokk1 i Aarhus.