Gå til hoved-indhold
Den nye redningsbåd ligger, modsat den foregående, fast i vandet. Foto: Egå Marina / FacebookKort Nyt
Den nye redningsbåd ligger, modsat den foregående, fast i vandet. Foto: Egå Marina / Facebook

Aarhus-sejlere får ny redningsbåd - 28 frivillige står klar

Det skal være sikkert at sejle på Aarhus Bugt. Sådan mener en række sejlere i området, som sammen med sponsorer har indkøbt en redningsbåd.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke kun solens stråler, der så småt har taget plads i havnebassinet i Egå. Også en helt ny redningsbåd, Nordfalcken 2, har fundet vej til den aarhusianske havn. 

En Pro-850 Cabin, der erstatter den tidligere åbne båd, og som nu gør sejlads på Aarhusbugten endnu mere sikker.  

En ekstra ressource

For både Østjyllands Brandvæsen, politiet og marinehjemmeværnet er i forvejen til stede i området, der huser mange både jolle- og kølbådssejlere:  

- Men vi er en ekstra ressource, som kan hjælpe til i spidsbelastninger og ved almindeligt havari, hvor man ikke nødvendigvis behøves at sætte et beredskab i spil, forklarer Mads Thøger Jensen, formand for redningsbåden, til TV 2 Øst. 

I alt 28 frivillige, hvoraf de fleste i forvejen er ambulancefolk, skal bemande redningsbåden.

Se herunder TV2 Øst' video fra den officielle indvielse fredag:  

 

<iframe src="https://cdnapisec.kaltura.com/p/2102081/sp/210208100/embedIframeJs/uiconf_id/34716281/partner_id/2102081?iframeembed=true&amp;playerId=videoplayer-id-2&amp;entry_id=0_4af8luy1&amp;flashvars[streamerType]=auto" width="600" height="423" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen frameborder="0"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader