Gå til hoved-indhold
Johanna oppefra i det klareste vand på Bahamas. Foto: Cille Rosentoft.Tur
Johanna oppefra i det klareste vand på Bahamas. Foto: Cille Rosentoft.

Langtursblogger Cille: Vi tager Atlanterhavet sammen

Familien Rosentoft har besluttet at krydse Atlanterhavet sammen fra Caribien til Europa. Turen fra Bahamas til British Virgin Islands viste sig at være fantastisk på familiens Bianca 420.

Af Cille Rosentoft |

Turen til Bahamas fra British Virgin Islands (BVI) blev afgørende for vores planer og vores beslutning om hvordan det her eventyr skal ende. Og heldigvis blev det en fantastisk tur.

Vi havde en god, jævn østenvind. Et enkelt døgn for motor og konstant sol fra en skyfri himmel. Krogene i vandet og en ordentlig tun blev hevet ind.

Vi tager Atlanterhavet sammen

Livet ombord fra BVI's til Bahamas blev nydt og vi blev mindet om at sejlerdelen ved det her eventyr også er ret fedt - og er vokset på hele familien siden vi startede i Danmark for 22 måneder siden.

Vores Bianca 420 sejlede som hun skulle, bådbabyen var glad og nattevagterne blev taget med et smil. Ingen var søsyge og der var god stemning både dag og nat.

Vi har derfor besluttet os for, at det der Atlanterhav, det kan man godt krydse som en familie på seks, hvor den ene er en lille bådbaby på cirka 2 måneder. Vi gør det sammen. 

Også selvom vi godt ved at 540 sømil fra BVI's til Bahamas ikke kan sammenlignes med 2670 sømil fra Bahamas til Azorerne.

Grundfølelsen af at ville gøre det her sammen er afgørende for vores beslutning. Det kan vi sagtens klare, og aller mest fordi vi har lyst til at gøre det.

Bahamas - bål og leg på stranden

Men inden krydset har vi haft tid til at opleve Bahamas, som for os har været det helt rigtige sted at afslutte eventyret på den her side af Atlanten.

Bahamas er præcis som de billeder vi har set inden. Hvide sandstrande, turkisfarvet hav, rokker, hajer, pink leguaner og svømmende grise. Og så en masse langturssejlere og virkelig mange børnebåde.

Så det har været 3-4 uger med leg og bål på stranden. Med oplevelser under vandet og i grotter. Med familier på store både og små både, lange sejladser og korte sejladser bag sig, familier fra Australien, Canada, USA og Tyskland, store børn og små børn.

Og alle en del af det fællesskab, som man er så afhængig af som langturssejler langt væk hjemmefra. Vi var vilde med Georgetown, hvor vi endte med at blive i 10 dage og få virkelig mange gode venner, som vi nu har sagt farvel og på gensyn til.

Vi gør det

Det er gået op for os hvor meget vi er vokset som familie i løbet af det her eventyr.

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at jeg overhovedet ville overveje at krydse Atlanterhavet, men jeg havde heller ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at vi ville tage afsted som en familie på 5 og komme hjem som 6.

Men nu gør vi det. Krydser det der Atlanterhav og kommer hjem som en familie på 6.

Afgang lige om lidt

Vejret bliver fuldt nøje og det så ud til at vi havde et vejrvindue søndag d. 6 maj. Vejrudsigterne tyder på at vi kan følge et højtryk som gør, at vinden kommer fra sydøst, og vi kan derfor komme i medvind de første 1000 sømil mod Bermuda.

På nuværende tidspunkt kan vi ikke se længere, men umiddelbart er det et udmærket vejrvindue. Og det er vi nødt til at udnytte.

Store ting venter på den anden side

Båden er ved at være klar. Der er lavet motorservice. Rig, mast og skøder er gennemgået, sejlene har været hos sejlmageren og vores Johanna er klar. Familien har forberedt sig mentalt og er ved at være der.

Og selvom det kan være svært for mig selv at forstå det, kan jeg mærke at jeg glæder mig. 18-20 dage håber vi på at krydset kommer til at tage.

Og så skal Horta opleves, der skal fortælles røverhistorier på 'Peters bar' (hvor vi kan forstå at man tager hen ved ankomst).

Vores logo skal tegnes på muren i marinaen, som traditionen foreskriver, og så er der er par bedsteforældre, som skal møde deres yngste barnebarn for første gang.

Det er også store sager der venter på den anden side af det store hav.

Cille

En haj lige under Gustavs fødder i Mayaguana, Bahamas. Foto: Cille Rosentoft.

En gruppe bådbørn på stranden i Georgetown. Foto: Cille Rosentoft.

British Virgin Island er vældig populær blandt langturssejlere.

Hvem, hvad og hvor om familien Rosentoft fra København

Christian Rosentoft 39 år, Cille Rosentoft 39 år og børnene Gustav på 15, Bertram på 11, Liva på 8 og lillebror Sylvester på snart 5 uger. Sylvester blev født her på St. Martin og er en vaskeægte bådbaby.

Vi sejlede fra Svanemøllen i Danmark i august 2016 med planer om en tur jorden rundt. Planerne blev dog ændret og vi har i stedet brugt de sidste 20 måneder på at opleve dele af den store verden og have tid til at møde mennesker og kulturer. 

Familien har været i Portugal og Spanien blandt andet. Siden krydsede vi Atlanten og sejlede til Caribien. Vi har været på Barbados, St. Vincent og Grenadinerne, Grenada, Martinique, Dominica, Guadeloupe, Montserrat, Saba, St. Martin, St.Barth, Tobago & Trinidad, Bonaire, Curacao, Aruba, Colombia, San Blas, San Andrés, Jamaica, Cuba, Turks & Caicos og nu St. Martin igen. 

Om et par dage trækker vi ankeret op og sætter kurs mod BVI's og derefter Bahamas, hvor vi regner med at cruise rundt den næste måned.

Hjem til Danmark over Atlanterhavet

Derefter er der et Atlanterhav der skal krydses. Hele familien sejler ind i Svanemøllen havn til sommer. Så starter et nyt eventyr i en dansk hverdag med skole, sengetider, sko og tykke sweatre.

content-loader
content-loader
content-loader