Gå til hoved-indhold
New Zealandske Honda Marine var bedst i Sydney. Foto: Frank QuealeyKapsejlads
New Zealandske Honda Marine var bedst i Sydney. Foto: Frank Quealey

18ft: Kiwier skulle bruge 80 år på at vinde uofficielt VM

Det uofficielle VM, JJ Giltinan Trophy, for 18-footers har en lang historie bag sig. Alligevel lykkedes det først i år et hold fra det sejlerglade New Zealand at vinde. Tjek video.

Af Sara Sulkjær |

Der er blevet sejlet tæt i australske Sydney den sidste uge. Så tæt, at blot ét point adskiller første- og andenpladsen i det traditionsrige JJ Giltinan Trophy, 18-footer-klassens uofficielle verdensmesterskab. 

Set med new zealandske briller kunne sejladsen næppe have endt bedre. For første gang i mesterskabets 80-årige historie lykkedes det nemlig et hold fra staten i Stillehavet at løfte pokalen.  

Maersk blev toer 

Det var ellers tæt til det sidste. Selvom kiwierne blot sluttede på sjettepladsen i den afsluttende sejlads, viste det sig dog at være nok til at holde andenpladsen bag sig. 

En andenplads, der var det eneste team i Australien med et dansk islæt. Maersk Line var sponsor for holdet, der med en tredjeplads i sidste sejlads måtte tage til takke med den næstøverste podieplads. 

Stævnets samlede tredjeplads tog Asko Appliances, der i den afgørende sejlads i 12-15 knob var anden båd over linjen. 

Har jagtet titlen længe

Gladest var derfor uden tvivl kiwierne - ikke mindst skipper David McDiarmid, for hvem trofæet længe har været en drøm: 

- Det var et følelsesladet øjeblik for Dave McDiarmid, som i en årrække har prøvet at tage titlen, skriver 18-footer-klassen i en opdatering fra stævnet.

McDiarmid var da også stærkt bakket op af både sin hustru, barn og sin mor, der trofast fulgte sejleren på vandet. 

David McDiarmid med sin søn Viktor og hustruen Jana. Foto: Frank Quealey

Store smil hos vinderne fra New Zealand. Foto: Frank Quealey

De samlede resultater fra dette års JJ Giltinan Trophy. 

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/LEgUaa7sLOs" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Se relive fra den niende og sidste sejlads herover. Har du selv lyst til at prøve kræfter med 18-footer-sejlads, har den danske klub pt. et fordelagtigt tilbud - hør mere hos sejler Søren Clausen: soren@carbonprofiles.dk / 40190550. 

content-loader
content-loader
content-loader