Gå til hoved-indhold
o udbydere tilbyder en løsning til dig der sejler i Skandinavien: Net1 og ICE. Foto: Troels LykkeUdstyr
o udbydere tilbyder en løsning til dig der sejler i Skandinavien: Net1 og ICE. Foto: Troels Lykke

Internet på motorbåden - se mulighederne

At få Internet på båden kan være besværligt. I samarbejde med samlino.dk kigger vi på hvilke internet muligheder passer til hvilke behov.

Af Troels Lykke |

I samarbejde med samlino.dk kigger motorbaadsnyt.dk på hvilke muligheder der er for den enkelte sejler når det kommer til internet. Der er kommet flere og flere muligheder, og at skulle navigere rundt i dem kan være besværligt.

Internet i havn

Wifi-hotspots ses efterhånden i de fleste havne. Det giver mulighed for nem og hurtig opkobling til internettet. Problemet opstår når flere bruger samme netværk, hvorfor hastigheden formindskes afhængigt af hvor mange der bruger internettet på samme tid.

At bruge internetdeling fra sin mobil kan sagtens være en løsning, hvis der blot skal tjekkes mails, Facebook eller andre opgaver der ikke er specielt datatunge.

En anden løsning kunne dog være at købe en USB antenne til at forstærke signalet. Denne antenne opfanger internetsignalet og sikrer at du fanger havnens signal.

Sejlads langs kysten

I Danmark tilbyder tre forskellige netværk der tilbyder mobildata: TDC3 og Telenor. Andre udbydere lejer sig ind på disse netværk.

Det kan dog, hvis du skal bruge dit internet på computeren, gå hen og blive meget data der skal bruges.

Derfor kan en anden løsning være at finde et abonnement på mobilt bredbånd. Det mobile bredbånd, hvor du kan bruge et USB-modem til at koble sig på udbyderens netværk, kan være en god idé, hvis du holder dig inden for dækningsområdet, og skal bruge din computer til streaming, mails eller surfing.

Mobilt bredbånd kan også være en idé hvis der er flere der skal bruge internettet på samme tid. Her kan man købe en mobil router der fordeler signalet rundt på båden. Signalet på vandet er dog ikke så kraftigt, og det er ikke alle steder der kan streames film på samme tid.

Hvis signalet på det mobile bredbånd er lavt og der er store stabilitetsproblemer kan løsningen være at købe en ekstern antenne og koble til den mobile router. Dette hæver rækkevidden og bør forbedre hastigheden og stabiliteten.

Sejlads i Skandinavien

To udbydere tilbyder en løsning til dig der sejler i Skandinavien: Net1 og ICE.

Net1 tilbyder mobilt bredbånd på farvandet mellem Sverige og Danmark og hele vejen langs Sveriges kyst. Net1 kræver at man har en trådløs router på sin båd. Net1 er ideelt for dig, der tager mange ture til Sverige og som godt kan leve med internet, der ikke er verdens hurtigste.

ICE er det norske alternativ til mobilt bredbånd, hvis man sejler i Skandinavien. De lover dækning op til 10 kilometer ud fra den norske kyst, og deres mobile bredbånd inkluderer også data i resten af Skandinavien. For at komme på ICE skal man have enten deres minirouter eller deres smartrouter.

Sejlads i hele verden

Det kan være svært at få signal hvis man er på lang ture i hele verden. Løsningen på dette kan dog være en satellitopkobling. Man kan købe en speciel antenne, med tilhørende telefon og udstyr der er koblet til en satellit. Løsning giver ikke hurtigt internet, men den er stabil - den virker altid.

Løsning koster mellem 10.000 og 40.000 kr.

content-loader
content-loader
content-loader