Gå til hoved-indhold
Malingen kan anvendes på både med en topfart på op til 40 knob. Foto: Kolding MarinecenterUdstyr
Malingen kan anvendes på både med en topfart på op til 40 knob. Foto: Kolding Marinecenter

Kolding Marine Center sælger 'Bundmaling bedst til prisen'

Malingen fra de nautiske udstyrsproducenter kan også fremstille billig bundmaling til tursejlerne, viste test i det nu lukkede BådNyt.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke sjældent, at sejlere bliver en tusindekroneseddel fattigere, når bundmalingen skal indkøbes i foråret.

Men sådan behøver det ikke at være. Producenten Nautisk Udstyr har en bundmaling på markedet, der kan erhverves for blot 499,00 kroner for 2,5 liter. 

- Det er ren og skær på grund af prisen, at sejleren skal købe malingen. Den kan det samme som nogle af de dyrere mærker, som koster omkring det dobbelte, forklarer Søren Hansen fra Kolding Marinecenter, der forhandler produktet. 

Testet af BådNyt i 2016

Selvom prisen er i bund, følger kvaliteten nødvendigvis ikke efter. Det understreges i BådNyts test fra 2016, hvor malingen løb med titlen ’Bedst til prisen’: 

- Kvaliteten er der ikke noget i vejen med, overhovedet ikke. Men det har selvfølgelig også noget at gøre med, hvilken båd man har. Giver man to millioner for en kapsejladsbåd, så køber man ikke den her, men den er fin til en tursejler, understreger Søren Hansen overfor minbaad.dk. 

Med en spand på 2,5 liter af den selvpolerende bundmaling, der fås i farven navyblå, sort og rød, er det da også muligt at bundmale en 30 fod lang Albin Ballad, der vil være godt sejlende hele sæsonen. 

Kig på skroget

Før penslerne kan findes frem, må termometeret dog fortsætte sin vej mod de varmere temperaturer. Det er nemlig ikke lufttemperaturen, men selve glasfiberen, der skal ramme de ti grader, der kræves for at anvende bundmalingen.

- Malingen trækker tråde, når den bliver for kold, så det er alfa og omega, at skroget er varmt nok, forklarer Søren Hansen.

Køb bundmalingen fra Nautisk Udstyr hos Kolding Marinecenter her

content-loader
content-loader
content-loader