Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Gilleleje Cup.
Kapsejlads
Arrangørerne bag håber at nå 40 deltagende både inden weekenden. Foto: Gilleleje Cup.

Skipper vinder sin vægt i øl ved Gilleleje Cup 2019

Lørdag den 15. juni går det løs ved årets Gilleleje Cup som afholdes for niende gang. Deltagerantallet er stigende når kølbåde stiller til omvendt start efter DH-mål. Traditionen tro vinder 1. pladsen skippers vægt i øl.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Gilleleje Cup blev for første gang sejlet i 2011. Målet med stævnet, er at skabe en kapsejlads på nordkysten af Sjælland med vægt på det sportslige kombineret med social aktivitet på land før og efter sejladsen. 

Stævnet sejles i år lørdag den 15. juni med første start klokken 09.00.

Lokale sponsorere

Stævnet starter med fælles morgenmad samt skippermøde i Gilleleje Sejlklubs klubhus. Stævnet er åbent for alle kølbåde, og der sejles med omvendt start efter DH mål, så der forventes en samlet måltagning af de deltagende både sidst på eftermiddagen, oplyser arrangørerne bag stævnet.

Sejladsen er på cirka 22 sømil og der sejles om faste bøjer ud for Gilleleje, samt Svenskekysten.

Kapsejladsbåde deltager i konkurrencen om hovedpræmierne, som er skippers vægt i rødvin, guld øl og almindelig øl til henholdsvis 2. og 3. præmien sponsoreret af SuperBrugsen Gilleleje.

Turbåde deltager i sejladsen uden for konkurencen om hovedpræmien, men også her vil der være fine sponsorpræmier. Herudover vil der være lodtrækningspræmier blandt alle deltagerne. 

Sponsorerne er udover SuperBrugsen Gilleleje, blandt andet Palby Marine, Slam, Gilleleje Havn, Gilleleje Bådebyggei, Gilleleje Havn Restaurant samt flere mindre lokale sponsorer.

Fest i hal

Efter sejladsen er der moleøl, snacks og præmieuddeling. Et meget populært indslag er, når vinderne skal op på den store specialbyggede vægt. Om aftenen er der tradition for et brag af en fest som igen i år afholdes i Gillelejes Bådbyggeri's hyggelige hal som på dagen er flot dekoreret med sejl på væggene og spilere i loftet.

Her bliver der disket op med en middag, og der bliver festet og danset til god musik.

Sejlerne er meget velkomne til at kombinere sejladsen med en hyggetur med familien, hvor man ankommer fredag, og tager hjem søndag efter festen. Gilleleje Havn giver gratis gæsteplads til de deltagende både fra fredag til søndag.

Stigende deltagertal

Deltagerantallet har været støt stigende gennem årene. I 2016 var der 24 både med, i 2017 var tallet på 29 både og i 2018 lå tallet på 35 både, heraf 3 svenske og 1 norsk.

I år håber Gilleleje Sejlklub at nå mindst 40 både. De deltagende både har været fra et bredt udpluk af klassiske både, eksempelvis gamle meterbåde, til store hurtige kapsejladsbåde som Club Swan 45 og X-46. Herudover er der altid pæne felter af klassikere som H-både og Scankap 99. Mange af bådene er gengangere primært fra Øresundskysten mellem København og Gilleleje.

Grundidéen bag konceptet er, at kapsejladsen skal kunne afvikles med så få mandetimer som muligt. Omvendt start, hvor arbejdet ligger forud for stævnet med udregning af starttider samt faste mærker på vandet, kræver kun mandskab på dommerbåden i starten og ved måltagningen. 

- Det giver mulighed for, at de sejlere i klubben, der står for arrangementet, også kan være med i selve kapsejladsen, fortæller arrangørerne bag.

Bro mellem sejlerne

Sportsligt et sjovt koncept, da der i lange tider på vandet, er en 'hare' at sejle efter. Og konkurrencen er helt konkret at se, da det er første båd i mål der vinder.

- De deltagende sejlere roser dette koncept meget. Ud over at være et rigtig godt og hyggeligt arrangement har Gilleleje Cup også formået at bygge bro mellem 'tør'sejlerne og de aktive sejlere i Gilleleje Sejlklub, siger udvalget bag og fortsætter

- 'Tør'sejlerne gør en uvurderlig indsats ved morgenmaden, ved pasning af kapsejladsbureauet, ved moleøl/præmieuddeling samt ved opstilling og nedtagning af buffet ved festmiddagen, afslutter de.

content-loader
content-loader
content-loader