Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kaløvig Cobras kommer ikke til at uddele highfives i årets Champions League. Foto: Sailing Energy / SCL

Danske CL-bronzevindere må trække sig fra årets europæiske mesterskab

Kaløvig Cobras, der sidste år sikrede sig bronzen ved sejlernes Champions League, stiller ikke til start i 2020-udgaven af sejladsen. Den aarhusianske klub kan ganske enkelt ikke stille hold grundet ændrede stævnedatoer.

Af Sara Sulkjær |

Med et stolt smil om munden kunne de dygtige sejlere fra Kaløvig Cobras sidste år modtage bronzemedaljerne ved Champions League-finalestævnet i schweiziske St. Moritz.

En historie, der ikke kommer til at gentage sig i 2020. Selvom det aarhusianske team med sidste sæsons fjerdeplads i Sejlsportsligaen akkurat sniger sig ind blandt de klubber, der er en del af Champions Leagues kvalifikationsstævner, må tilskuerne kigge langt efter de danske sejlere, når starten går den 20. til 23. august.

Kun ét kvalifikationsstævne

Det er, ifølge Sailing Aarhus, de gentagne ændringer i stævnedatoerne, der er fulgt i kølvandet på den omfattende coronavirus, som har tvunget Kaløvig til at melde afbud til kvalifikationssejladserne og dermed muligheden for at stå på podiet ved finalen den 15. til 18. oktober.

Blot ét stævne afholdes således for samtlige kvalificerede hold, i stedet for de to planlagte, inden finalen sejles i italienske Porto Cervo:

- Det afkortede format er bestemt ikke det ideelle scenarie, men vi ser ikke desto mindre frem til at byde de bedste klubber fra 19 nationer velkomne til finalen i Porto Cervo, fortæller Anke Lukosch, projektleder for sejladsen, til Sailing Champions Leagues hjemmeside.

Top-11 i finalen

Mens de hold, der har sikret sig anden-, tredje- og fjerdepladsen i de nationale ligaer må troppe op ved kvalifikationsstævnet i München, kan nationsvinderne sætte kursen direkte mod finalestævnet. 

De øvrige må kæmpe om en top-11-placering ved kvalifikationen i Tyskland for at sikre sig én af de eftertragtede finalebilletter.

Kilder: Sailing Aarhus og Sailing Champions League

content-loader
content-loader
content-loader