Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
PR-foto Vegvisir
Kapsejlads
Kapsejlads

Vegvisir Race i Nyborg - et helt løb i mål inden for en time - 75 sømil bane kæmper stadig

Line honour-bådene på de to lange baner nåede i mål fredag. Stort set hele 158 sømil feltet gik i mål inden for en time. Trimaran 7Heaven med Bolvig og Hasseriis var eneste flerskrogsbåd på den lange 225 sømil bane og kom først. Søs Fenger spiller på havnen i dag lørdag.

Af Troels Lykke |

To ud af tre Line Honnour både kom i mål i løbet af fredagen på Vegvisir Race 2021 Nyborg. Trimaranen, Black Marlin, sejlet af Jan Andersen og Roland Gäbler var i mål i noget af en fantomtid da de kom ind fredag formiddag efter godt 16 timers sejlads på den 158 sømil lange bane. 

En anden trimaran 7Heaven med Peter Bolvig Bo Hasseriis var  eneste flerskrogsbåd på den lange 225 sømil bane. Det var derfor heller ikke den helt store overraskelse, at båden var hurtigst af alle med en stor margen, fortæller stævneleder Morten Brandt til bådpressen.

- Nu sætter vi rekord på distancen på stor bane i år, og så gør vi det igen på mellemdistancen til næste år, udtalte Peter Bolvig før starten, da der blev spurgt ind til, hvorfor han valgte at stille op på den lange bane, mens alle de andre flerskrogsbåde var af finde på mellemdistancen. 

Om rekorden på den lange distance får lov at stå er dog tvivlsomt, da sejladsens sidste halvdel bød på meget let vind.  

Hurtigste kølbåd var 8,5 m

Den hurtigste kølbåd på 158 sømil blev noget overraskende en Esse 850, der starter i kategorien Small som er den næstmindste af i alt 5 kategorier.

Og det var ingen andre en Franz Schollmayer og Falko Braun, der træk sejren i hus - igen efter deres sejr i 2019. Schollmayer/Braun gik i mål kl. 17.59.28, og det var efter hård kamp med CB 66 sejlerne Klaus Rønn Madsen og Mikkel Larsen. Klaus Rønn var i 2018 hurtigste båd af alle på Vegvisir Race. 

- Vi kæmpede side og side fuldt planende med en afstand på under tre bådslængder i buldrende mørke i Smålandsfarvandet. Det fra superspændende, fortæller Claus Rønn. 

Han og co-skipper måtte dog strække våben, da man gik over på kryds, hvor Esse 850eren viste sit potentiale. 

75 sømil banen kæmper

På den korte 75 sømil bane lå de førende både kl. 01.20  vest for Svendborgsund broen mens dembegerste både var at finde mellem Strynø og Tåsinge. Her er det X332eren Liming Baigo med Bang/Kittellman Bang om bord der førte 2Star klassen, men forrest af alle var singlehandsejleren Heinrichs i T24ern Jinx.  

De frivillige fandt sif selv i Ruch Hour ,da det meste af feltet på 158 bane gik i mednatstime fredag til lørdag.

Tjek også det intensive dagsprogram for Vegvisir Race 2021 Nyborg hvor lørdagen bl.a. byder på Søs Fenger koncern, målgang og Afterparty.

Læs mere om ruterne: www.vegvisirrace.com/courses-2021

Se live fra starten. www.facebook.com/vegvisirrace

content-loader
content-loader
content-loader