Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
F18-katamarerne udfordrer selv øvede sejlere. Arkivfoto

Efter 23 måneders pause sejler Formula 18-klassen VM i Italien - to danskere er med

I det 79 både store felt er Tom Bøjland og Charlotte Engelsen bedste dankerbåd på en 42. plads. Der er sejlet seks sejladser.

Af Sara Sulkjær |

90 både fra 24 nationer er navigeret uden om diverse rejserestriktioner og har dermed haft mulighed for at finde vej til VM i Formia.

Her, i den italienske Middelhavsby, sejles Formula 18-klassens første internationale mesterskab i 23 måneder, blandt andet med to danske både på startlinjen.

Nye modeller kan overraske

Som en række andre VM-deltagere sejlede de to danskere i sidste uge på Garda som tune up-stævne inden verdensmesterskabet, hvor der samtidig var mulighed for at teste det nyeste grej. 

- Efter 23 måneder er der en del producenter, der er kommet med nye modeller, nogen mere radikale end andre. Det bliver spændende at se, hvorledes de performer, påpeger danske Tom Bøjland.

Sammen med Charlotte Engelsen er Bøjland én af de to danskerbåde på startlinjen. Med en samlet 42. plads efter seks sejladser indleder Bøjland onsdagen midt i feltet, der føres af Mitch og Ruben Booth fra Australien.

Danskere nr. 61

Længere nede i tabellen findes den anden danskerbåd med Jan Hedman Jensen og Penelope Wyon, der ligger som 61. båd blandt de 79 startende.

Den nye verdensmester udpeges fredag den 9. juli, hvor de sidste og afgørende sejladserne ved mesterskabet skydes i gang.

VM-sejladserne i F18 kan følges her.

content-loader
content-loader
content-loader