Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Ny sæson = nye sko: Zhik-agent Mads Bruun guider jollesejlerne

Hvad er forskellen? Og hvilke skal jeg vælge? Zhiks danske agent, Mads Bruun-Larsen, tager jollesejlerne i hånden og fortæller om tre af de mest populære støvler.

Af Sara Sulkjær |

Forsamlingsloftet er hævet for udendørsidrætter, temperaturen for opadgående, og solens varme stråler rammer i stadigt stigende grad sejlerne på landets havne. Kort sagt: Den nye sæson kan så småt skydes i gang.

For selv erfarne sejlere kan valget af jollestøvler dog være en jungle, når 2021-udstyret skal i hus. En jungle, som Zhik-agent Mads Bruun-Larsen i samarbejde med Minbaad.dk forsøger at guide sejlerne igennem i denne artikel, hvor tre populære sko og støvler sættes under lup:

 

Split Toe-sko

- Denne sko er oplagt til skiff-sejlerne, der sejler i et varmere klima. Skoen er let og har ikke forstærkninger over vristen, hvilket gør den let og smidig. Samtidig er ekstra forstærkning op på siden af foden, til når man står i trapez.

- Den har en justerbar strop over anklen, som i kombination med spilt toe giver en sko, der sidder fast på foden og gør den oplagt til høj aktivitet ombord på en skiff-jolle. 

Skoen kan købes for 500,00 kr.

----------

Low Cut-sko

- Det oplagte valg til jollesejleren, der bruger tørdragt, da den er nem at få ud over tørdragtens fødder. Skoen har desuden en forstærkning over vristen til hængestropperne og kan justeres over anklen, ligesom der er forstærkninger på hælen og skridsikker sål.

Skoen kan købes for 600,00 kr.

----------

High Cut-støvle 

- Støvlen fås i en let (model 470) og en kraftig udgave (model 270). Begge modeller har forstærkninger over vristen, hælen og er skabt med en blød, fleksibel og skridsikker sål i et ergonomisk design og pasform, som sikrer optimal performance.

- Et unikt snørresystem i siden sikrer endvidere, at man kan stramme støvlen helt til, så den sidder optimalt og ikke bliver fyldt med vand. Den er hurtigtørrende og dræner på kort tid vandet ud. 

Støvlen kan købes for henholdsvis 900,00 og 1000,00 kr.

I Danmark forhandles produkterne af ShipShape, Winner Optimist og Aarhus Sea Shop.

content-loader
content-loader
content-loader