Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flot himmel over de unge kapsejlere i Oman. Foto: Lloyd Images / Oman Sail

Danskerne skal starte bedre, hvis de vil til tops ved U-VM i Oman

De to danske 29er-besætninger befinder sig akkurat udenfor podiet ved verdensmesterskaberne. Kun tre point har sejlerne til bronzen, men bedre starter er afgørende, hvis danskerne vil have medaljer om halsen. VM slutter fredag.

Af Sara Sulkjær |

To samlede fjerdepladser i 29er. Selvom blot fire danske besætninger er til start ved ungdomssejlernes verdensmesterskab i Oman, er Dannebrog ikke pakket væk. Langtfra.

Både Katrine Schmidt og Esther Houborg i pigernes 29er og Jens-Christian Dehn Toftehøj og Carl Emil Sloth i klassens drengefelt viser gode takter ved stævnet, der startede mandag.

Tre point til top-3

Kun det sidste - eller måske nærmere det første - mangler. Starterne. Ikke mindst drengene var udfordret og måtte med tirsdagens 5-11-9-serie forlade top-3 til fordel for den samlede fjerdeplads i det 24 både store felt.

Lidt mere succes var der at spore hos pigerne, der på stævnets andendag indkasserede en 3-9-4-serie. 27 point har Schmidt og Houborg i det samlede resultat, hvilket efterlader dem med blot tre point til det famøse podie.

En pointmargen, som ligeledes ses i drengefeltet, hvor Toftehøj og Sloth med en samlet pointscore på 29 har den samme difference på tre point til stævnets tredjeplads.

Flot start i drengenes Laser

Stik imod traditionen formåede Annelie Friis Jensen i pigernes Laser Radial (ILCA6) heller ikke at vise Danneborg frem i starterne tirsdag. En samlet 13. plads bliver dermed det foreløbige resultat for den danske jollesejler.

Frederik Jensen er undtagelsen, der bekræfter reglen. Stik imod de øvrige danskere formåede Laser Radial-sejleren at hive en fin start op af lommen i sidste sejlads. 

Med en 10. plads på pointtavlen avancerer danskeren dermed til den samlede 35. plads blandt de i alt 50 startende Laser-drenge.

Danskerne i Oman

29er - piger:
4: Katrine Schmidt og Esther Houborg

29er - drenge:
4: Jens-Christian Dehn Toftehøj og Carl Emil Sloth

ILCA6 - piger:
13: Annelie Friis Jensen

ILCA6 - drenge:
35: Frederik Langholm Bjørner Jensen

Følg løbende resultaterne fra VM-stævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader