Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske joller blev fragtet til Spanien med lastbil, mens sejlerne selv tog flyveren mod syd. Foto: Sigrid Futtrup Havemann

Unge Opti-sejlere imponerede forældrene ved EM i Spanien - to danskere i top-10

De danske letvinds-sejlere var bedst i hård vind, da EM i sidste uge blev sejlet på Spaniens Atlant-kyst. I store bølger tog Anne Haubjerg Olesen en samlet sjetteplads blandt pigerne, mens Mads Wegener blev nummer otte hos drengene.

Af Sara Sulkjær |

Fire drenge, fem piger og en håndfuld forældre, søskende og træner Rene Rasmus fra Estland - flokken, der i sidste uge satte kurs mod spanske Cadiz og Optimist-sejlernes europamesterskab.

- Vi var spændte, for i Cadiz kommer bølgerne direkte fra Atlanten. Så store bølger er vi langt fra vant til herhjemme, forklarer Sigrid Futtrup Havemann, holdleder og forælder til Opti-sejler Bjørg Futtrup Havemann, til Minbaad.dk.

Bekymringen kunne holdlederen og de øvrige forældre have sparet sig. De unge danskere præsterede flot i den hårde vind - også selvom de havde kvalificeret sig til mesterskabet ved et firedages letvindsstævne i Sønderborg.

Prik til Mads Wegener

I stedet skulle det vise sig, at det netop var på stævnets eneste dag med let vind, at danskerne blev udfordret mest. De mange vindspring gik ikke sejlernes vej, og da vinden igen lod mærke på sig, var sejlerne atter flyvende.

Særligt Opti-pigerne imponerede med fem af fem sejlere i guldfeltet og hele tre sejlere i top-15. Bedst var Anne Haubjerg Olesen, der sluttede som samlet nummer seks efter de ti sejladser. 

Også på drengesiden formåede Mads Wegener at sejle en top-10-placering i hus. En flot ottendeplads og en prik i syvende sejlads sendte humøret til tops i danskerlejren.

Daglig træning under corona

Et dejligt humør, der fra stævnets start satte sit aftryk på danskerne - med god grund. Efter et år præget af corona og aflyste stævner var det vanskeligt at vide, hvad der kunne forventes, men allerede fra førstedagen havde danskerne vind i sejlene.

- De var så seje. Det er mange år siden, vi har haft sejlere, der har været så langt fremme - og så endda så mange på én gang, fortæller en begejstret Sigrid Futtrup Havemann og uddyber:

- Mange sejlere har sejlet stort set hver eftermiddag vinteren igennem, for der har ikke været meget andet at lave på grund af corona. Det kan man se på resultaterne.

Sejlerne græd og smilte sammen

Det stærke danskerbånd gjorde kun placeringerne bedre. Når en holdkammerat var ked af det, var resten af holdet det samme - og var én glad, smittede smilene ligeledes af på de øvrige:

- Det var helt unikt. Selvom det egentlig ikke var nødvendigt, havde alle sejlerne forældre med dernede. Vi spiste sammen og skabte generelt en god stemning omkring stævnet, der gjorde, at sejlerne havde det godt. Når de har det, præsterer de også bedre, påpeger Sigrid Futtrup Havemann.

Danskerne ved EM

Ikke-europæiske sejlere er fratrukket

EM - drenge (155 sejlere):
Nr. 8: Mads Wegener (guldfeltet)
Nr. 22: Marius Hedegaard (guldfeltet)
Nr. 55: Marius Lindekilde (sølvfeltet)
Nr. 105: Bertram Valeur Olsen (bronzefeltet)

EM - piger (116 sejlere):
Nr. 6: Anne Haubjerg Olesen (guldfeltet)
Nr. 14: Bjørg Futtrup Havemann (guldfeltet)
Nr. 15: Emmeli Gramkov (guldfeltet)
Nr. 25: Laura Smitt (guldfeltet)
Nr. 48: Sofie Krüger Andersen (guldfeltet)

Se alle resultaterne fra EM her.

content-loader
content-loader
content-loader