Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Grundlægger af Dragonfly-værftet, Børge Quorning, ses her siddende i midten sammen med den øvrige stab og den seneste nybygning, Dragonfly nr. 1000. Foto: Dragonfly Trimarans / Facebook

Dragonfly nummer 1000 har forladt værftet i Skærbæk

På 55 år er 1000 nybygninger kommet til live på Dragonfly-værftet. Båd nummer 1000 blev en Dragonfly 25, der allerede har forladt hallerne med sin nye ejermand.

Af Sara Sulkjær |

I 1967 kom den første Dragonfly til verden. Nu, 55 år senere, har båd nummer 1.000 netop forladt værftshallen i Skærbæk:

- Vi er så utrolig stolte og beærede over at have været i stand til at bygge så mange trimaraner gennem 55 års produktion. Så tak til kunder, nuværende og tidligere medarbejdere, leverandører med videre, som har gjort dette muligt gennem årene, fortæller værftet på deres Facebookside.

Børge Quorning nåede at opleve nummer 1000

Det blev en Dragonfly 25 med byggenummeret 88, der fik æren af at få noteret det runde 1.000-tal på fribordet.  

En båd, der allerede har forladt værftet i Skærbæk med dets nye ejere, men som inden blev foreviget med hele Dragonfly-stablen. 

Heriblandt sidder også den nu afdøde grundlægger Børge Quorning. En respekteret bådebygger, som netop nåede at se båd nummer 1.000 blive til live, inden familien og resten af Sejlerdanmark i slutningen af marts måtte sige farvel til den dygtige håndværker.

Går efter de næste 1000

Børge Quornings livsværk er gået i arv til sønnen Jens Quorning, der i dag fører Dragonfly-æraen videre. En æra, der indtil videre har ført 3.000 skrog med sig svarende til en i alt 27 kilometer lang skroglinje og en vandlinje på 54 kilometer.

Stables alle masterne ovenpå hinanden, vil man nå helt ud i stratosfæren med en højde på 13 kilometer. Alligevel stopper værftet ikke her:

- Lad os gå efter de næste 1.000 Dragonflys, lyder den afsluttende opfordring fra det danske succesværft.

Se nuværende direktør Jens Quorning give en rundvisning på værftet her:

content-loader
content-loader
content-loader