Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der sejles med omvendt start efter DH-mål, så der forventes en samlet måltagning af de deltagende både om eftermiddagen. Foto: Gilleleje Sejlklub

Gilleleje Cup 2022 håber på 40 både med jagtstart

Sejladsen lørdag 11. juni er baseret på ”omvendt start”, hvor arbejdet med udregning af starttider og faste mærker på vandet ligger forud for stævnet. Sejladsen er på 22 sømil, og der sejles om faste bøjer ud for Gilleleje og Hornbæk.

Af Troels Lykke |

I Gilleleje Sejlklub, der i år fylder 50 år, glæder man sig igen i år til at afholde den traditionsrige distancesejlads Gilleleje Cup, der blev sejlet første gang i 2011.

- Målet med stævnet er at skabe en kapsejlads på nordkysten af Sjælland med vægt på det sportslige, kombineret med social aktivitet i land før og efter sejladsen, forklarer sejlklubbens kapsejladsudvalg i en pressemeddelelse.

Samlet målgang

Stævnet sejles i år lørdag den 11. juni med første start kl. 09.00.

Forud for starten har klubben stablet en fælles morgenmad og skippermøde i Gilleleje Sejlklubs klubhus på benene. 

Stævnet er åbent for alle kølbåde, og der sejles med omvendt start efter DH-mål, så der forventes en samlet måltagning af de deltagende både om eftermiddagen.

22 sømil sejlads omkring faste bøjer

Inden bådene krydser mållinjen, venter omkring 22 sømil sejlads om faste bøjer på vandet ud for Gilleleje og Hornbæk.

Alle deltagere må desuden have appen eStela installeret på en mobiltelefon, så tilskuerne får mulighed for at følge hele feltet online i klubhuset.

Kapsejladsbåde deltager i konkurrencen om hovedpræmierne, som er skippers vægt i rødvin, guldøl og almindelig øl sponsoreret af SuperBrugsen Gilleleje til henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen. 

- De deltagende både vil udover hovedpræmierne også være inddelt i grupper efter DH-mål således, at der vil være præmier til de hurtigste både inden for hver kategori, forklarer Gilleleje Sejlklub.

Turbåde deltager i sejladsen uden for konkurrencen om hovedpræmierne, men også her vil der være fine sponsorpræmier.

Skipper skal på vægt til præmieuddeling

Et populært indslag ved præmieuddelingen er, når første-, anden- og tredjepladserne blandt kapsejladsbådene skal op på den store specialbyggede vægt for at afgøre skippers vægt i forhold til præmieudmålingen i drikkevarer.

- Om aftenen er der tradition for et brag af en fest, som igen i år afholdes i Gilleleje Bådebyggers hyggelige hal, som på dagen er flot dekoreret med oplyste sejl og spilere, fortæller arrangørerne.

I hallen bliver der serveret en lækker buffet, og efterfølgende er der fest med DJ-musik.

- Sejlerne er meget velkomne til at kombinere sejladsen med en hyggetur med familien, hvor man eksempelvis ankommer fredag og tager hjem søndag efter festen, påpeger udvalget.

Gilleleje Havn tilbyder gratis gæsteplads til de deltagende både fra fredag til søndag.

Håber på 40 både

Over 40 deltagende både håber Gilleleje Sejlklub i år at se på startlinjen ved stævnet.

En startlinje, der traditionelt prydes af et bredt udsnit af klassiske både fra gamle meterbåde til store hurtige kapsejladsbåde som Club Swan 45 og X-46.

Herudover er der altid pæne felter af klassikere som H-både og Scankap-99.

Mange af bådene er gengangere fra tidligere, der primært kommer fra Øresundskysten mellem København og Gilleleje.

Kranservice

I år tilbyder klubben kranservice for i- og optagning af små både, hvis nogle ankommer kørende med både på trailer.

En præmis for stævnet er samtidig, at kapsejladsen skal kunne afvikles med så få ressourcer som muligt.

- Sejladsen er baseret på ”omvendt start”, hvor arbejdet med udregning af starttider og faste mærker på vandet ligger forud for stævnet. Det medfører, at mandskab er primært fokuseret på dommerbåden i starten og ved måltagningen, forklarer sejlklubben.

Det giver blandt andet mulighed for, at de frivillige i klubben, der bidrager med at gennemføre arrangementet, også har mulighed for at deltage i selve kapsejladsen.

Et sportsligt sjovt koncept på vandet, da der i lange tider vil være en ”hare” at jagte – og på land for tilskuerne, fordi de første både i mål reelt er de vindende både.

- Der har været mange positive tilbagemeldinger på konceptet fra tidligere deltagere, understreger arrangørerne.

Bygge bro med tørsejlerne

Ud over at være et godt og hyggeligt arrangement har Gilleleje Cup formået at bygge bro mellem ”tør”-sejlerne og de aktive sejlere i Gilleleje Sejlklub.

- ”Tør”-sejlerne gør en uvurderlig indsats, blandt andet ved morgenmaden, pasning af kapsejladsbureauet, mole-øl/præmieuddeling, op- og nedtagning af buffet ved festmiddagen, oprydningen med videre, påpeger kapsejladsudvalget.

De primære sponsorer ved stævnet i år er:

  • Gilleleje Brugsforening/SuperBrugsen Gilleleje
  • Gilleleje Bådebyggeri
  • Gilleleje Havn
  • Restaurant Gilleleje Havn & Krostue
  • Havhøkeren
  • Palby Marine
  • Også flere mindre lokale sponsorer vil være repræsenteret

Efter sejladsen er der lounge med mole-øl, snacks og præmieuddeling. Tilmelding: www.gillelejesejlklub.dk/kapsejlads/gilleleje-cup/

content-loader
content-loader
content-loader