Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flere hundrede sejlere på tværs af alder, lande, klasser og ambitionsniveau var på vandet samtidig. Foto: Privat

Lærke Buhl vandt NM i IQ foil under Sailing Aarhus week - 11 jolle og kølbådsklasser deltog - se vindere

Traditionen tro har Sailing Aarhus haft stor regatta i forbindelse med Aarhus Festuge. I år var hele fire stævner med elleve forskellige klasser lige fra fra foilende boards til kølbåde og joller. Anders Bertelsen vandt fx i H-båd, Jens Ulrik Henriksen vandt i Albin Express. Se Brøgger-fotos.

Af Anna Brinch |

Der har været travlt på vandet ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter i weekenden med afvikling af op mod 50 kapsejladser om dagen fordelt på fire samtidige baner og følgende stævner, herunder et grand prix finalestævne, to nordiske mesterskaber og et DS DM:

  • iQFoil Nordic Open Championship 2023
  • European 18foot Skiff Grand Prix Championship 2023
  • Nordic Olympic Days 2023 (ILCA)
  • Sailing Aarhus Week Regatta 2023 (H-båd, L23, Contender, Albin Express, OK-jolle).

Aarhusianske surfere sikrede Danmark nordisk guld

Resultatmæssigt var det en rigtig god weekend for flere af de lokale sejlere og ikke mindst surfere. Johan Søe og Lærke Buhl-Hansen fra Århus Windsurfing Klub tog begge guldet hjem til Danmark i de nordiske mesterskaber for iQFoil. Og i feltet af unge brætsejlere under 19 år satte aarhusianerne Rasmus Blakskjær, Malthe Lillelund, Oscar Buch og Magne Sejer sig på de første fire pladser, skriver Sailing Aarhus til bådpressen.

I feltet af H-både kunne Anders Bertelsen og hans besætning fra Aarhus Sejlklub også stille sig øverst på skamlen, mens Sejlklubben Bugtens Jens-Ulrik Henriksen blev nummer et i Albin Express regattaen.

I ILCA6 sluttede Mads Wegener fra Egå Sejlklub på en tredjeplads, mens Sofie Slotsgaard fra Aarhus Sejlklub sluttede som feltets bedste kvinde på en samlet 6. plads.

I alt deltog 20 H-både i årets regatta, og for vinderen Anders Bertelsen er det rigtigt vigtigt, at både bredde og elite har været repræsenteret:

- Stævnet er vigtigt for klassen, og jeg er glad for, at så mange både har deltaget. Vi havde fantastisk sejlvejr, gode baner og spænding til det sidste, med tre både der stadig kunne nå at vinde i ottende og sidste sejlads. Tak til arrangørerne for et godt stævne, som vi forhåbentlig ser endnu flere H-båds sejlere til næste år, siger han.

Samler sejlere

SAILING AARHUS WEEK er blot ét i rækken af events i en supertravl sæson i Smilets by, hvor The Ocean Race Aarhus Stopover har været årets helt store begivenhed garneret med en række andre events gående fra jollestævner over Sejlsportsligaen og offshore-sejladser til arrangementer på land som SUP Around Aarhus og Aarhus Ø-stafetten.

- Aarhus Festuge har i år med temaet ”Mind the Gap” fokus på alt det, der samler os. Det samme gælder i høj grad også for SAILING AARHUS WEEK, hvor flere hundrede sejlere på tværs af alder, lande, klasser og ambitionsniveau er på vandet samtidig – og efterfølgende har hygget sammen på land til moleøl og Sailors Dinner, hvor også de mange frivillige var inviteret med. Humøret har hele vejen igennem været højt, og det samme har niveauet på vandet hos både sejlere og baneteams,” konstaterer en tilfreds CEO for Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen.

I forbindelse med præmieoverrækkelsen kunne 18 footernes formand da også annoncere, at det europæiske grand prix planlægger at lægge vejen forbi Aarhus igen næste år.

Se flere Peter Brøgger-fotos

Resultatliste:

  • iQFoil 9 Nordic Open Championship 2023 – Men: Johan Søe
  • iQFoil 8 Nordic Open Championship 2023 – Women: Lærke Buhl-Hansen
  • iQFoil 8 Nordic Olympic Days 2023 – Youth U19: Rasmus Blakskjær
  • Formula Foil Nordic Olympic Days 2023 – Open: Rune Pagter
  • European 18foot Skiff Grand Prix Championship 2023: GER 01 Heinrich Bayern
  • Nordic Olympic Days 2023 ILCA 6 (Men + Women): Nikolaj Borch
  • Sailing Aarhus Week Regatta 2023 Contender: DEN 2352 Jesper Armbrust
  • Sailing Aarhus Week Regatta 2023 OK: DEN 161 Per Nissen
  • Sailing Aarhus Week Regatta 2023 Albin Express: DEN 92 Jens-Ulrik Henriksen
  • Sailing Aarhus Week Regatta 2023 H-Boat: DEN 586 Anders Bertelsen
  • Sailing Aarhus Week Regatta 2023 L23 DS DM: DEN 355 Sune Hinz
content-loader
content-loader
content-loader