Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Sponsorindhold: Sådan forbereder du dig på din første solotur til søs

Har du købt din første båd, og har du besluttet dig for, at tiden er kommet til, at du gerne vil ud for at sejle selv, så er det en god idé at holde sig til nogle simple, men gode råd. På den måde kan man komme så godt i mål med projektet som muligt.

Af Sponsor |

Dette indhold er sponsoreret:

I denne artikel kan du læse om råd, som du kan benytte, når du gerne vil sejle - og efterfølgende kan du tjekke vinter-OL 2022-programmet. Et program, som du kan se på din smartphone eller din tablet, inden du atter kan stige ombord på din båd. 

Forbered dig hjemmefra og tag et duelighedsbevis

Når du skal ud at sejle på din båd første gang, er det vigtigt, at du forbereder dig godt hjemmefra. Dette betyder, at du skal finde passende tøj til turen, og du skal sørge for, at du har mad og drikke med dig, som kan holde i al den tid, hvor du er afsted.

Sørg også for at dine første ture ikke bliver for lange til at starte med, øvelse gør mester. Samtidig bør du have ankeret klar, hvis din motor eksempelvis svigter på vej ind i havnen, særligt i meget pålandsvind.

Meget vigtigt er det, at du får taget et duelighedsbevis, hvis du er en ny sejler, men at du også får øvet dig med sejlads. Meld dig for eksempel ind i en sejlklub, sejl med andre og få øvelse. Et duelighedsbevis kan ikke stå alene.

Tag dig god tid og husk fendere

En anden vigtig ting, som du skal huske er, at du skal tage dig god tid.

Dette betyder, at du skal huske, at Rom ikke blev bygget på en dag, og at det tager sin tid at forberede båden til sejlads. Det kan desuden tage tid at komme ind i en god rytme, når du først er ombord på din båd.

Når du skal ud at sejle, er det derfor en god idé, at du ikke har planer efterfølgende, eller at du har god tid til at komme godt i land, hvis du har planer, som du skal nå. Vigtigt er det også at få dine fendere og fortøjning klar, især når du sejler alene. På den måde vil du være mindre nervøs, og du kan få færre skader, hvis netop disse ting er klar.

Husk at fortælle om din tur

Et tredje råd, som er godt at følge, når du skal ud på din første sejlads alene på din båd er, at du skal fortælle til andre, at du er sejlet ud.

Dette behøver ikke være over sociale medier, men det kan være til en ven, en kæreste eller måske til dine forældre, så der er nogen, der ved, hvor du er, skulle der ske en ulykke, eller skulle du have brug for hjælp. Dette er en generel god regel at have, når du sejler alene.

Få endvidere gerne en VHF om bord, så du kan kalde efter hjælp. Der er flere steder i Danmark, hvor mobilen er uden for dækning.

content-loader
content-loader
content-loader