Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hvert OS2 Offshore sæt indeholder hvad der svarer til 14 plastflasker.

Gill Marines OS2 Offshore sæt indeholder hvad der svarer til 14 brugte plastflasker

Fremover bliver sejlersættet OS2 Offshore fremstillet med plastflasker fra genbrug og i fremtiden mange flere modeller. Hele 98% af jakken og buksen er fremstillet ved hjælp af materialer fra enten genvundne plastflasker eller genbrugsfibre.

Af Anna Brinch |

Nedenfor er beskrives nogle af de produkter i Gill´s sortiment, der hjælper med at gøre dette, samt nogle af de teknologier de bruger, som også understøtter deres bæredygtighedsmission.

Gill fortæller at de forpligtiger sig til at gøre deres brand så bæredygtigt som muligt og reducere påvirkningen af miljøet. Fra produkter og materialer, til hvor og hvordan de fremstiller, hele vejen igennem til hvordan de leverer det færdige produkt til forbrugeren, fortæller Palby Marine i en pressemeddelelse.

Hvert trin i forsyningskæden er blevet undersøgt for at identificere, hvor der kan foretages forbedringer. Som et Marine-brand har de en egeninteresse i at sikre, at oceaner, strande og kyster er fri for skadelig forurening og uskønt plastikaffald.

Med det i tankerne søger de løbende efter yderligere måder at reducere plastik fra virksomheden. Disse omfatter; ændre alle deres nye sæsons polyposer, så de nu er 100 % genanvendelige, reducerer emballagen på tilbehør og fjerner engangsplastik, hvor de kan, samt reducerer vægten af deres plastikposer med 50 %.

Ud over dette er de stoppet med at levere plastikbøjler til deres tøj, og al emballage, kataloger og topkort vil blive trykt på genbrugspapir eller -pap og vil være 100 % genanvendelige.

Fremstilles af genbrugte PET-plastikflasker

Hele 98% af jakken og buksen er fremstillet ved hjælp af materialer fra enten genvundne plastflasker eller genbrugsfibre - selv den høje kvalitet polyurethan, der bruges i den åndbare og vandtætte membran, kommer fra genbrugte kameralinser.

Hvert OS2 Offshore sæt indeholder hvad der svarer til 14 plastflasker, der er blevet reddet fra losseplads og omdannet til performance fibre.

Det er vigtigt for sejlererne, at stoffets ydeevne forbliver uændret, og det plantebaserede XPEL®-stofteknologi er faktisk 4 gange mere holdbar end den tidligere vandafvisende behandling. Derudover fjernes over 2 tons plastemballage hvert år bare ved denne OS model.

Flere modeller laves af genbrugsmaterialer og flere vil komme til i fremtiden. Fremadrettevil alle foringsstoffer i alle jakker og snore være lavet af genbrugspolyester.

Gill er officiel sponsor for US Sailing Team, som bærer Gill ved alle deres begivenheder, også når de deltager i OL til næste år. De har netop konkurreret ved verdensmesterskaberne i Haag i Holland og har virkelig sat sejlertøjet på prøve.

content-loader
content-loader
content-loader