Gå til hoved-indhold
Store både
Lukas Nielsen (bagerst i midten) og besætning ombord på Africa Mercy. Foto: Lukas Nielsen

Storebæltsfærgen Dronning Ingrid forvandlet til hospitalsskib - dansk skibsassistent Lukas Nielsen er ombord

Dronning Ingrid, der tidligere sejlede mellem Korsør og Nyborg, er netop ankommet til eksotiske Madagasker. Blandt én af verdens fattigste befolkninger skal det nu flydende hospitalsskib tilbyde gratis lægehjælp til de lokale - og den danske skibsassistent Lukas giver en hånd med.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Fra 1978 og frem sætter DSB tre IC-togfærger i søen mellem Sjælland og Fyn – én af færgerne er Dronning Ingrid. En 152 meter lang færge, der frem til 1997 fragter passagerer mellem Nyborg og Korsør. 

Nu, et halvt århundrede senere, er passagerer, biler og toge udskiftet med kitler, nåle og medicin. Den ikoniske færge er med andre ord omdannet til flydende hospitalsskib og befinder sig lige nu på Madagasker efter en omfattende modernisering af det aldrende fartøj.

Dansker spiller vigtig rolle på dækket

Trods diverse moderne hjælpemidler sejler den tidligere storebæltsfærge ikke af sig selv. At frivillige besætningsmedlemmer går ombord er derfor en afgørende brik i det omfattende arbejde, som Mercy Ships udfører i verdens allerfattigste lande. 

Blandt besætningsmedlemmerne er danske Lukas Nielsen. Den 28-årige mand, der er uddannet befaren skibsassistent, er stemplet ind som eneste dansker ombord:

- Besætningen består af en masse nationaliteter, og ud over skibet selv er jeg den eneste dansker. Men vi er alle forenet af en fælles mission om at gøre en positiv forskel for mennesker, der har det skidt. Jeg tror, at denne bevidsthed skaber stærk empati og et tæt fællesskab, påpeger Lukas Nielsen og understreger:

- Mit hold på dækket er fantastisk. Selvom jeg er befaren skibsassistent, lærer jeg stadig nyt, og jeg tror, at det er det bedste dæk, jeg har været på i min korte søfartstid. Det er en utroligt givende oplevelse, og jeg er meget stolt over at bidrage til Mercy Ships’ livsforvandlende arbejde.

Over tusind gratis operationer

Med besætningsmedlemmer som Lukas Nielsen på dækket er den tidligere storebæltsfærge i stand til at gøre en forskel for tusindvis af børn, unge og voksne, der kan modtage gratis behandling og operationer ombord.

- I samarbejde med den madagaskarske regering forventer Mercy Ships at udføre over 1.150 gratis operationer i løbet af 10 måneder. Det er for eksempel børn med læbe-ganespalte, der kan få hjælp, så de kan spise, drikke, lege og leve på lige fod med deres jævnaldrende og dermed få helt nye chancer i livet, forklarer Vibeke Hauge Førrisdahl, generalsekretær hos Mercy Ships Danmark, i en pressemeddelelse.

- Vi har ligeledes etableret en femårig samarbejdsplan med regeringen og sundhedsledelsen, der har til formål at styrke landets kirurgiske kapacitet og opkvalificere lokalt sundhedspersonale, uddyber generalsekretæren og tilføjer, at de tidligere missioner i landet har resulteret i over 6.425 operationer, 52.395 tandbehandlinger og uddannelse af 2.019 sundhedsprofessionelle. 

Om Mercy Ships

Mercy Ships er en international velgørende hjælpeorganisation, som blev grundlagt i 1978. Det danske nationale kontor har eksisteret siden 2010. Mercy Ships giver gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem blandt andet sundhedsydelser, livsforvandlende operationer og uddannelse af lokalt sundhedspersonale.

Mercy Ships arbejder fra hospitalsskibene Africa Mercy og Global Mercy i nogle af de fattigste lande i Afrika. Organisationen er baseret på kristne værdier med næstekærlighed som omdrejningspunkt.

 

Læs mere:  www.mercyships.dk

content-loader
content-loader
content-loader