Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Efter påske starter højskoleopholdet Danmark Rundt. Foto: Skolerne i Oure
Kort Nyt
2 ugers intens sejlads, hvor eleverne får duelighedsbevis. Foto: Skolerne i Oure

Snart starter Oures højskoleophold Danmark Rundt i DS 37'er med fokus på havmiljø og mikroplast

Eleverne skal undervejs tage prøver af havvandet og dermed bevise, hvor i Danmark den største forekomst mikroplast findes. Opholdet afsluttes med besøg af unge fra Red Barnets Ungdom, hvor eleverne skal lære fra sig. Togtet, der tager tolv uger, starter til pinse.

Af Anna Brinch |

Lige efter påske indleder Oure højskoleopholdet Danmark Rundt, hvor du kan lære at sejle og opleve friheden på det åbne hav i godt selskab.

I den kommende sæson vil der være nye perspektiver på undervisningen, som vil mærke eleverne på samme måde som den sejlerglæde, der venter i horisonten.

Fællesskabs-sejlet sættes

En sejlerglæde, der hænger nært sammen med fællesskabet, der opstår til søs:

- Der er fokus på fællesskabet, når vi tager på togt rundt i Danmark i en DS 37'er, påpeger Oure Højskole og løfter sløret for et nyt sigte, som ligeledes følger i kølvandet på sejlturen:

- Der vil, udover sejladsen, blive sat fokus på havmiljøet i samarbejde med Syddansk Universitet. Dagligt vil der blive indsamlet vandprøver fra de forskellige områder og havne som besøges på den tolv uger lange tur. Når turen er sejlet, bliver prøverne analyseret på biologisk institut - SDU. Med fokus på, hvor der er mest mikroplast i vandet i Danmark, forklarer Oures Højskole til Minbaad.dk.

Sejlerglæden skal videregives

Samtidig får eleverne mulighed for at give en del af al den viden, de under opholdet har slugt til sig, videre til en gruppe unge, der ligeledes skal mærke glæden ved sejlads:

- Når duelighedsbeviset er veloverstået, og højskoleeleverne næsten er “sømænd”, sættes der fokus på at kunne videregive den opnåede sejlerglæde og de mange færdigheder, det kræver, at sætter kurs i de indre danske farvande, forklarer Oure Højskole.

Derfor skal eleverne selv stå for en undervisningsdag, hvor der kommer en gruppe unge fra Red Barnets Ungdom. Her skal eleverne genkalde det lærte for at kunne give de unge et vindskift for dagen.

Formålet er, at eleverne får lov at give sejlerglæden videre og forhåbentligt bliver overraskede over alt dét, de har lært, og over hvor sikre de nu føler sig på havet.

Togtet Danmark Rundt sejles fra pinse og tolv uger frem.

Læs mere om togtet her.

Følg med hos Sejlerne fra Oure her. 

content-loader
content-loader
content-loader