Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vejle-sejler på den franske JPK 10.30, Anders Johansen, plejer at være en sikker deltager i sejladsen, hvor alle sejl og fx spilerstager, må sættes, da man ikke sejler efter handicap-regler. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
I år bliver der mulighed for at købe kaffe til starten af Silverrudder, ud for Christiansminde i Svendborgsund. Foto: Troels Lykke

Silverrudder 2024 - solo om Fyn - slår ny rekord med 450 tilmeldte både på 35 minutter

Tal ikke om deltagerkrise i Svendborg Amatør Sejlklub. Her er danske og især tyske sejlere vilde med solosejladsen rundt om Fyn. Starten går fredag den 20. september. Der er blandt andet 254 tyske og 137 danske både med. X-Yachts er størst med 76 både i kultsejladsen.

Af Troels Lykke |

Stævneleder fra Svendborg Amatør Sejlklub, Steen Lundager, havde gættet på, at der i 2024 ville gå 45 minutter, førend Silverudder blev udsolgt. Kun 35 minutter gik der, før solosejladsen, med start og slut i Svendborgsund, blev udsolgt denne gang:

- Det er ny rekord, og det er vi glade og stolte over, påpeger Steen Lundager, Drabant 30-sejler og tidligere fabriksdirektør, der styrer tropperne professionelt.

Udvikling har skabt succes

Lundager og den øvrige stævneledelse er ikke kommet sovende til succesen. Konstant forsøger fynboerne at opdatere sejladsen, så den fortsat falder i sejlernes smag:

- Vi evaluerer og lytter til, hvad sejlerne ønsker, og på den måde forbedrer vi hele tiden sejladsen på land og vand. Vi har dygtige mediefolk, og de 100 frivillige gør en kæmpe indsats. I år har vi eksempelvis sat en lods som chef for vores sikkerhedsteam, fordi netop en lods ved, hvad der rør sig på vandet i kritiske situationer, forklarer Steen Lundager og uddyber:

- Jeg har uddelegeret ansvaret til seks teamledere indenfor områderne sejlads, mad, meeting point, havn, sikkerhed, bar og hal. Her prøver vi at gøre det bedre og bedre. Vi sørger eksempelvis for, at de 450 både er godt organiseret i havnen, så de små både ligger yderst, da de skal først ud og starte, påpeger stævnelederen.

Bagbord rundt - måske

Sejladsen, der går fredag den 20. september, starter ved Christiansminde og forventes, som i de senere år, at blive sejlet bagbord rundt, da man ikke ønsker kollisioner med blandt andet Ærøfærgen. Samtidig er det stressende for sejlerne at krydse under Svendborgsundbroen i modstrøm. Det er set før, hvor der opstod flere kollisioner.

Stævneleder Steen Lundager forklarer imidlertid til Minbaad.dk, at det langt fra er sikkert, at man igen i år vil sejle bagbord rundt:

- Vi har faktisk en plan for, hvordan feltet kan sendes styrbord rundt og gennem Svendborgsundbroen og forbi færgerne, men det kræver at visse vind- og strømforhold er opfyldt, påpeger Lundager.

Stadig pladser at få til august

Er man uheldig, og ikke fik plads til denne sejlads, kommer der en ny chance i august for at tilmelde sig sejladsen, når nogle af de tilmeldte melder afbud.

Gør de det, får de 500 kroner retur af deres startgebyr på 1.600 kr.

Landefordeling 2024 - 450 både

Land - Antal både:
Tyskland - 254
Danmark - 137
Sverige - 20
Polen - 14
Norge - 7
Holland - 4
Schweiz - 3
Andet - 2
Slovenien - 2
Frankrig - 2
Tjekkiet - 2
Storbritannien - 1
Italien - 1
Ungarn - 1

Bådtyper - top 4 i Silverrudder:

X-Yachts - 76 både
Seascape/First - 33 både
Dehler - 27 både
Hanse - 15 både

Læs mere her: www.silverrudder.com/

content-loader
content-loader
content-loader