Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Et hold kæmper her i Ocean Globe Race. Foto: Neptune
Kapsejlads
Finsk båd i Ocean Globe Race.
Kapsejlads
Solo-sejler Charles Caudrelier i "Maxi Edmond de Rothschild", en 105 fods trimaran. Han prøver at komme i mål jorden rundt på under 42 dage og 16 timer.

Tre kapsejladser jorden rundt er lige nu på vej forbi Sydamerikas Kap Horn i lavtryk med hård vind

I øjeblikket arrangeres tre hårde regattaer rundt om i verden. I Arkea Ultim Challenge (105 fods trimaraner) og Global Solo Challenge er skipperen alene om bord, mens Whitbread memory regattaen, Ocean Globe Race, er med fuld besætning. Vi giver dig et overblik.

 

Af Troels Lykke |

Lavtrykkene står også i kø ved Kap Horn, og i dag er der et lavtrykscenter på 943 hektopascal lige syd for Sydamerika, og isobarerne er trukket tæt. Det betyder meget vind, skriver Seilmagasinet.no

I Arkea Ultim Challenge rundede to af bådene søndag og mandag, fem og seks dage efter "Edmond de Rothschild", der med skipper Charles Caudrelier, fører sejladsen og har 4.449 sømil til målstregen i Brest i Frankrig. Lige nu er 49-årige Charles Caudrelier, 38 dage ind i sejladsen, udfor nordspidsen af Sydamerika.

Charles Caudreliers mål er at komme til Brest og slå jordomsejlingsrekorden på 42 dage og 16 timer, sat i 2017.

Fuldt mandskab i retrosejlads

I Ocean Globe Race, hvor der er fuldt mandskab på ældre både, har ti både rundet Kap Horn siden 6. februar, og én er stadig i Stillehavet. Ocean Globe Race (OGR) er et fuldt bemandet retroløb i ånden fra 1973 Whitbread Round the World Race. Det markerer 50-året for den oprindelige begivenhed.

Førende er 122 dage foran den sidste solo-sejler i Global Solo Challenge

Global Solo Challenge-sejlerne sejler efter gunder-metoden, og er meget spredte. Den første båd rundede Kap Horn den 9. januar, mens der har været travlt de seneste dage, og den syvende båd rundede i går.

Solo-sejleren Philippe Delamare, der fører sejladsen efter 24.716 sømil er 122 dage foran den sidste i feltet, Louis Robei.

content-loader
content-loader
content-loader