Gå til hoved-indhold
Havne
I Kerteminde Kommune må man ifølge havneregulativet ikke opholde sig på sin båd hele året rundt, men samtidig kan man godt få en adresse på havnekajen ifølge cpr-lovgivningen. Der bor pt. 8 sejlere året rundt i Kerteminde Marina. Foto: Troels Lykke

Skal sejlere bygge både om til boliger? Pres på fastliggere i Kerteminde - venter på afgørelse i Aarhus

Nye regler for helårsbeboelse på både kan på sigt komme til at påvirke de mennesker, der tager fast ophold på deres båd hele året. - Det er ulovligt at bo på en båd hele året i vores kommune, så det er et kæmpe dilemma at stå i, siger havnemester Søren Therkelsen til Fyens Stiftstidende.

 

Af Troels Lykke |

Tilbage i januar gav Aarhus Kommune helårsbeboere to år til at omlægge deres båd, så den lever op til betingelserne for et husbyggeri på land.

En beslutning, der ifølge havnemester Søren Therkelsen også kommer til at have en indvirkning på havneforholdene i Kerteminde for de personer, der har placeret deres adresse på havnen.

I Kerteminde Kommune må man ifølge havneregulativet ikke opholde sig på sin båd hele året rundt, men samtidig kan man godt få en adresse på havnekajen ifølge CPR-lovgivningen. Det er derfor vanskeligt for havnemesteren at håndhæve de to modstridende regler for fast ophold, som det er lige nu.

- Du har ret til folkeregisteradresse der, hvor du primært opholder dig. Hvis du går op på borgerservice og siger, at du primært opholder dig på din båd, så kan de ikke gøre andet end at give dig folkeregisteradresse på den adresse, hvor båden nu ligger, siger Søren Therkelsen til Fyens Stiftstidende.

Umuligt at omdanne båd til et hus

Det nye tiltag i Aarhus Kommune betyder, at bådene skal leve op til standarderne for almindelig beboelse.

Søren Therkelsen fortæller, at også Kerteminde kommer til at mærke disse ændringer, hvis bådene fremover skal fungere som huse:

- Det er simpelthen fysisk umuligt at omdanne en båd til at ligne et hus blandt andet i forhold til kloakering og isolering. Hvis bådejerne trækker Aarhus Kommune i retten, og de (kommunen, red.) får medhold, vil det gøre, at jeg er nødt til at bede helårsbeboerne overholde det nye regulativ og dermed implicit smide dem ud.

Venter på afgørelse i Aarhus

Havnemesteren påpeger, at Kerteminde Havn må vente på resultatet fra Aarhus, før de endelige konsekvenser er at se.

Lige nu er der omkring otte personer i Kerteminde Havn, som med stor sandsynlighed opholder sig mere på deres lystbåd, end regulativet tillader, vurderer en af bådejerne på kajen.

Kilde: Fyns Stiftstidende

content-loader
content-loader
content-loader