Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
DM-deltagerne kommer til at dele den 85 sømil lange ”Blue Course” med Vegvisir Racerne. 
Kapsejlads

Nyborg Sejlforening bliver vært for det første officielle danske mesterskab i singlehand-kapsejlads

Samtidig er stævnet støttet af Dansk Sejlunion. Mesterskabet finder sted 29. - 31. august samtidig med Vegvisir Race Nyborg. Der sejles efter DH-reglen. Formatet for sejladsen bliver en kombination af banesejladser og distancekapsejlads, fortæller eventmager Morten Brandt.

Af Troels Lykke |

Et samarbejde mellem Nyborg Sejlforening, Dansk Sejlunion, Shorthand ECM og Vegvisir Race-organisationen sikrer, at Danmark nu får sit første officielle mesterskab i singlehand-kapsejlads for kølbåde.

Det er helt unikt ikke bare i Danmark, men i hele Europa, at et nationalt forbund under World Sailing går ind og støtter et officielt nationalt mesterskab i singlehand-kapsejlads i kølbåde.

Et naturligt 'ja tak'

Dermed anerkender Dansk Sejlunion den vedholdende interesse, der blev skabt for singlehand-kapsejlads i Nordeuropa tilbage i 2012, da den første udgave af Silverrudder Challenge of Sea så dagens lys, lyder det i en pressemeddelelse. 

- Vi har gennem flere år fulgt udviklingen inden for single- og doublehand-kapsejlads. Vi kan se, at interessen for denne sejladsform er stor, så da Nyborg Sejlforening og Shorthand ECM spurgte til muligheden for at arrangere et DM i singlehand-sejlads, var det naturligt, at vi sagde ’ja tak’ til at være med på denne rejse.

- Med både banesejlads og distancesejlads synes vi, at det er et spændende set-up, der arbejdes med. En af de ting, Dansk Sejlunion gerne vil bidrage med, er sikkerhed, dels krav til den enkelte båds/skippers sikkerhedsudstyr, men også krav til distancesejladsens udformning, forklarer Mikael Jeremiassen fra Dansk Sejlunion.

Her adskiller DM i singlehand sig

Singlehand DM blivet et ganske andet projekt end Silverrudder Challenge og de mange lignede kapsejladser, der er opstået i kølvandet på denne, når Nyborg Sejlforening inviterer til officielt singlehand DM i slutningen af august. 

De største ændringer er følgende: 

• Der sejles efter World Sailings kapsejlads-regler
• Der sejles både banesejladser og distancesejlads
• Deltagernes både skal være målt ind til DH-målereglen
• Der bliver skærpede krav til bådenes sikkerhedsudstyr 
• Der bliver skærpede krav til sejlads og placering på distance-banen

Stolthed i Nyborg

I Nyborg Sejlforening ser man frem til at være den første sejlklub i Danmark, der skal være vært for et mesterskab i singlehand-sejlads. 

- Vi har stor erfaring med at afholde mesterskaber for forskellige klassebåde, men det er i sagens natur noget helt andet med et DM i singlehand efter DH. Vi er glade for og stolte af, at Dansk Sejlunion har lagt opgaven i vores hænder. En opgave, vi vil gå til med stor ydmyghed og grundighed for at sikre, at vi får det bedst tænkelige DM for deltagere og tilskuere, påpeger formand for Nyborg Sejlforening, Marianne Holmer. 

Sådan bliver formatet

Stævnet kommer til at ligge samtidig med sejladsen Vegivisir Race Nyborg 2024, og DM-deltagerne kommer til at dele den 85 sømil lange ”Blue Course” med Vegvisir Racerne. 

Formatet for sejladsen bliver en kombination af banesejladser og distancekapsejlads. Banesejladserne bliver på Nyborg Fjord torsdag den 29. og fredag den 30. august, mens distancekapsejladsen bliver den 85 sømil lange Vegvisir Race ”Blue Course”, der blandt andet indeholder undersejling af den ikoniske Storebæltsbro og udfordrende natsejlads i det navigationstunge Smålandsfarvand mellem Sjælland og Lolland/Falster.

Vinderen bliver den skipper, der har præsteret bedst over de tre dages udfordringer på korrigeret tid efter DH-målereglen.

Tilmelding og yderligere information: www.vegvisirrace.com 

Om de involverede parter

Nyborg Sejlforening: En af de første klubber i Danmark til at arrangere kapsejladser. Klubben er etableret i 1895 og har i dag omkring 200 medlemmer.

Foreningen råder over en række klubjoller og klubbåde og har en velfungerende sejlerskole. Foreningen været med til at arrangere Vegvisir Race siden 2021. 

Shorthand ECM: Designer og afvikler sejlsportevents. Drevet og ejet af Morten Brandt, der blandt andet har designet Silverrudder Challenge, Vegvisir Race, Round Denmark Race og Lyø Escape. 

Dansk Sejlunion: Specialforbund under Danmarks Idrætsforbund og medlem af World Sailing. Dansk Sejlunion har 247 medlemsklubber med tilsammen omkring 54000 medlemmer.

Dertil er cirka 50 specialklubber tilknyttet.

content-loader
content-loader
content-loader