Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Det er megafedt, og vi er vildt glade! At komme til OL er noget, vi har drømt om i rigtig mange år, siger rorsmand Natacha Saouma-Pedersen, der her jubler med Mathias Bruun Borreskov. Et øjeblik fotograf Peter Brøgger fangede i Sydfrankrig. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Med tre nationsbilletter på højkant i Nacra-feltet, skulle Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov blot slutte som tredje bedste nation i feltet. Den målsætning lykkedes de med efter dagens næstsidste sejlads, hvor forspringet blev så markant, at både OL-billetterne og WorldCup-sejren definitivt var i hus. Her ses bl.a. Natacha, Mathias og coach Christian Peter Lübeck. Foto: Peter Brøgger/Dansk Sejlunion
Kapsejlads
Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov har fået fart i båden. Foto: Peter Brøgger / Dansk Sejlunioin

Saouma-Pedersen og Bruun Borreskov vinder World Cup-stævnet i Hyeres og kvalificerer Danmark til OL i Nacra 17

Den danske Nacra 17-besætning fra KDY skal sejle OL i Marseille. – At komme til OL er noget, vi har drømt om i rigtig mange år, så det er kæmpestort, at det nu er lykkes, siger Natacha Saouma-Pedersen, rorsmand på den foilende katamaran. Ni danskere i seks klasser er til start ved sommerens OL.

Af Troels Lykke |

Danmark skal til OL i bådklassen Nacra 17. Det sker efter, at Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov i dag har vundet World Cup-stævnet i Hyeres - og dét endda inden, at sidste sejlads er sejlet. 

Med 24 point til andenpladsen kan besætningen ikke længere nås i morgendagens medal race. OL-billetten er derfor sikret i overbevisende stil, skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

– Det er mega fedt, og vi er vildt glade! At komme til OL er noget, vi har drømt om i rigtig mange år, så det er kæmpestort, at det nu er lykkes, siger Natacha Saouma-Pedersen, rorsmand på den foilende katamaran.

Sejr efter 14 sejladser

Faktisk sikrede KDY-besætningen sig allerede pladsen med én sejlads tilbage i kvalifikationen. Med tre nationsbilletter på højkant i Nacra-feltet skulle Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov blot slutte som tredjebedste nation. Den målsætning lykkedes de med efter 14 sejladser, hvor forspringet blev så markant, at OL-billetterne og stævnesejren definitivt var i hus.

At have sikret sig OL-pladsen og World Cup-sejren allerede inden medal race er en kæmpe forløsning for de to sejlere, der gennem foråret har haft fuld fokus på at jagte OL-billetten.

– Det er et mål, vi har kæmpet for, siden vi begyndte at sejle sammen i 2018, og særligt siden VM i Haag sidste år. Derfor er det en kæmpe lettelse endelig at kunne sætte hak ved kvalifikationen. Vi har lagt virkelig mange timer i træningen, og det er virkelig dejligt, at det nu giver bonus, påperger Mathias Bruun Borreskov.

Medal race fredag

Nu venter medal race i morgen, fredag, inden turen går hjemad og videre mod forberedelsen til OL. 

Sejlerduoen har endnu ikke sat nogen resultatforventninger til de olympiske sejladser i Marseille, men farten er god og motivationen i top, pointerer Mathias Bruun Borreskov:

– Vi er klar til at give den fuld gas til OL og med den rigtige forberedelse står vi stærkt, fastslår han.

Ingen OL-kvalifikation i windsurfing

I kvindernes windsurf lykkedes det omvendt ikke at hente en OL-billet. Her jagtede Lærke Buhl-Hansen en af de fem eftertragtede OL-nationsbilletter – en kamp, der desværre sluttede i går.

Med en placering som samlet 12’er i kvalifikationen opnåede hun ikke adgang til de tre alt-eller-intet-sejladser, der udgør windsurfernes medal series og sejles af top-10.

Dermed får Buhl desværre ikke mulighed for at følge op på sin flotte præstation ved OL i Japan, hvor hun sluttede som samlet 7’er.

Det danske OL-sejlerlandshold i Marseille

Ved stævnet i Hyeres er de sidste OL-pladser fordelt, og Sejlerlandsholdet har kvalificeret sig i seks forskellige klasser:

ILCA 6: Anne-Marie Rindom

ILCA 7: Johan Schubert

49er: Daniel Nyborg og Nikolaj Hoffmann Buhl

49erFX: Johanne Schmidt og Andrea Schmidt

IQ Foil Men: Johan Søe

Nacra 17: Natacha Saouma-Pedersen & Mathias Bruun Borreskov

content-loader
content-loader
content-loader