minbaad.dk
mandag 23. april

Drabant 24eren ses her til højre i 2015 før start i Classic Fyn Rundt. Foto: Fynrundt.dk

Selvfølgelig sejler vi Classic Fyn Rundt - igen

Årets højdepunkt til søs er når man sejler kapsejlads i mere end et døgn med sine venner i en Drabant 24.

Redaktøren | 03-04-2017 08:55 | Af  Troels Lykke

Jeg har to ældre både, som jeg før har fortalt om. En H-båd i Aarhus Lystbådehavn, hvor vi er cirka 20 H-både og så en Drabant 24 i Kerteminde, hvor der vist kun er en Drabant 24.

Begge både sejler jeg kapsejlads i, mest i H-båden, mens Drabanten mere er til tur til Samsø og det sydfynske øhav.

Men i år kolliderer to kapsejladser, nemlig NM i H-båd i Herslev Strand Sejlklub og Classic Fyn Rundt fra Kerteminde Sejlkub.

Sidstnævnte sejlads vandt. Ville ellers gerne sejle NM i H-båd på dansk grund. De gør det fantastisk i Herslev Strand Sejlklub.

Men Classic Fyn Rundt med ens venner er så stærk en tradition og faktisk årets eneste kapsejlads i Drabant 24eren, for mit vedkommende.

Det er en kæmpe fejl at ikke flere sejler Palby Fyn Cup, Classic Fyn Rundt, Sjælland Rundt og mange andre sejladser, hvor man udfordres på søvn og samarbejde i lang tid.

Jeg ved godt at det er tidens trend at sejle double- eller singlehand, og super for det, men vi er stadig nogle der synes det er sjovt at sejle med venner og prøve at gøre det lidt bedre hver gang.

Sidste år fik fik så mange stryg af Drabant-designer og bygger Gert Gerlach, der dog også udgik af Classic Fyn Rundt, da der virkelig ikke var meget vind.

Vi stoppede ved Fredericia, efter at have sejlet til Fyns Hoved fra Kerteminde og videre mod Lillebælt, vi stoppede efter ni timers vindstille.

I år er det store spørgsmål om påhængsmotoren skal med, sidste år blev vi reddet af en Kerteminde-båd, der trak os tilbage til Kerteminde fordi den ikke var om bord.

Opfordringen lyder herfra. Skynd dig at meld dig til en masse kapsejladser med vennerne, det er altid sjovt. I år ser det ud til at vi bliver fem Drabant 24ere, og vi vil igen lure hvad Gert Gerlach gør på sin tunede 24er, så vi kan blive lidt bedre.

Det hjælper selvfølgelig ikke at jeg har lagt oliefyr i båden, det vejer jo som bekendt.

Troels

Bookmark and ShareFelter med * skal udfyldes


FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET