minbaad.dk
lørdag 21. april
Minbaad.dk i Bogense i DEN 617 fra 1985, lige efter vores overraskende sejr. Foto: Jan Jacobsen

Minbaad.dk i Bogense i DEN 617 fra 1985, lige efter vores overraskende sejr. Foto: Jan Jacobsen

H-båd i Bogense: Blind høne finder også korn

Vi blev nummer 13 ud af 18 mandskaber i H-både Ligaens første stævne, efter vi sejlede både en sidste- og førsteplads hjem. Vi lyttede til OL-træner Peter Hansen.

Redaktøren | 10-05-2017 15:02 | Af  Troels Lykke

- Det her felt er rimeligt skarpt, det er ingen skam at blive sidst, her er ingen lokale nitter, sagde jeg til mine to gaster Jens Johansen og Per Dueholm på vej ud til banen.

Vi blev sidst. Det skete i fjerdesejlads, viser resultatlisten ved H-båd Ligaen i Bogense.

Humøret var højt alligevel på vores H-båd til 55.000 kroner fra Norge. Der var dejlig plads bagerst i feltet og en fantastisk udsigt.

Lidt som tursejlads i min Drabant 24 - nerverne var væk. Vi kom på den forkerte fløj. Feltet var væk. Kender du det?

Men solen kom frem over Æbelø og vores bane, og så kunne jeg da lige filme og fotografere, vi var alt fra langt den næstsidste båd alligevel.

Opsang fra prof-træner

Lørdag eftermiddag var der tiltrængt undervisning og opsang fra den sympatiske og ekstremt dygtige OL-træner i 49erFX, Peter Hansen, der selv har sejlet VM-bronze hjem i 49er, så vidt jeg husker.

Han har i øvrigt en Spækhugger i Aarhus sammen med superprof-GC32-sejleren Rasmus Køstner fra Danmarks dyreste hold, SAP Exstreme Saiing Team.

Peter Hansen stillede sig op, mens os midaldrende H-båds-sejlere fik læst teksten.

- Bedste starter Claus Høj Jensen var 13 sekunder fra linjen i første start, fortalte Peter Hansen.

Ikke godt for os H-både-sejlere, vi var alt for passive i starten, kun Søren Wissing fra Vejle kunne starte om lørdagen og han førte da også.

Peter Hansen:

- DEN 570 (Søren Wissing) var den eneste der startede godt i dag, han sejlede sin egen sejlads efter han kom afsted i god fart i alle starterne. Det går ikke at ligge stille i sidste minut, sagde træneren.

Ja, altså vi havde ikke startur de to første sejladser, indtil jeg fandt mit startur på hylden i kahytten (amatør Troels)

Sejl efter egen taktik - følg strategi

- Sejl efter jeres egen taktik, vil I på højre fløj skal I ikke vende for en styrbord båd, men gå bagom fortalte Peter Hansen, der også forklarede at der var Lemming-effekt i klassen, vi er en af dem, der følger med Claus Høj Jensen ud på hans fløj, til tider.

- Mange rigtige gode spor på kryds blev ikke brugt, fordi man ikke bruger sin egen taktik og følger sin strategi, sagde Peter Hansen.

Det blev søndag. Vi fulgte vores egen strategi, på startlinjen var vi båden mest til læ i første sejlads og førte fra start til mål.

På læns bommede vi når vi mente vi skulle, ikke når de bedre i feltet, som Claus Høj Jensen og Anders Bertelsen bommede. Vi vandt. (se sejladsen på YouTube)

Sikke en overraskelse, selv Bådmagasinets Søren Øverup, min tidligere chef i syv år, hev mig op i overskriften. Den skulle dog have heddet: Selv blind høne finder korn.

Udvikling er da livet

Sikke en weekend. Vi hyggede os og blev samtidig klogere. Tak til Peter Hansen, Bogense Sejlklub, baneleder Andreas Kuchler og H-bådsklassen, der havde inviteret træneren. 

Udvikling er sjovt, vi håber at sejle vores egen sejlads fremover og forberede os bedre.

Claus Høj Jensen er typisk den der tager ud af havnen først og tjekker og strøm og vindspring før starten. Han kommer også først i havn.

Troels

DEN 617, Dagmar H.

Strategi, taktik og starter. Hvad er vigtigst lige nu, forklarede Peter Hansen til os H-båds-sejlere. Foto: Troels Lykke

Jens Johansen kæmper her i fjerde sejlads for vi ikke blev sidst. Men det blev vi. Foto: Troels Lykke

Bookmark and ShareFelter med * skal udfyldes


FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET