minbaad.dk
søndag 22. juli
Min far Niels Lykke på 76 lever stadig selvom han røg i vandet fra min Drabant 24. Tyske sejlere hjalp ham op. Foto: Troels Lykke

Min far Niels Lykke på 76 lever stadig selvom han røg i vandet fra min Drabant 24. Tyske sejlere hjalp ham op. Foto: Troels Lykke

Min far falder over bord fra Drabant 24

Forældre-arbejde. Mens jeg var på ferie med min datter Dagmar på Oure, fiksede min 76-årige far båd og faldt i vandet, da en vandslange angreb ham.

Redaktøren | 17-07-2017 15:14 | Af  Troels Lykke

Pensionister har masser af tid. Det har min far, Niels Lykke, nu ellers ikke, han farer verden rundt på rejser med sin hustru Jette.

De har lige været i Nordkap efter de i Kerteminde solgte deres Comfortina 35 til en ung svensker.

Det er så mit held, for så kan jeg i endnu højere grad få hjælp til min Drabant 24 på bro 3 i hyggelige, milde Kerteminde.

Men det var ved at gå galt i sidste uge. Min far faldt i vandet, da han var ved at vaske dækket på min Drabant 24 fra 1976.

Han faldt over vandslangen og røg ud over det lave søgelænder. Ingen redningsvest på. De fleste lystsejlere drukner i havnene, skrev vi forleden her på sitet, efter Trygfonden sendte statistik ud.

Min far var pinlig ædru, men er ikke stærk på benene, selvom den ene hofte er skiftet.

Det kunne have været gået helt galt. Men heldigvis var nabobåden på tur så han røg direkte ned i vandet, men med masser af tøj på.

Havde han ramt nabobåden ved siden af og slået hovedet kunne det have været slut med min far.

Tyske tursejlere hørte min fars tur i vandet og guidede ham hen til stigen, der heldigvis er opsat på havnen i Kerteminde, men på grund af det kolde sommervejr, havde min far en tung jakke på, så de måtte hjælpe ham op.

Min fars kone var lige væk da han røg i vandet. Her bagefter kan vi godt lave sjov med episoden, men min far skal ikke fremover gå ud båden alene og for det andet er tiden måske inde til at skrue ned til kravene, når der skal udføres forældrearbejde. 

Jeg er trods alt 53 år og må snart lære at fikse båd. Min far hjalp mig dog med at sætte nyt motorbeslag på og Jette rengjorde båden og tømte den for vand. I alt fem timers arbejde udført af min far og Jette, tak.

Nu er Dagmar D klar til tursejlads til Samsø Festival igen i år, når jeg sejler dertil med min kæreste. (Ja, du læste rigtigt, men det hjalp at jeg havde to både)

På søndag sejler jeg tursejlads alene mod Faaborg til EM i OK-jolle, hvor jeg skal lave PR-arbejde for min gamle, elskede OK-klasse. Ville gerne have sejlet med, når starten går onsdag 26. juli.

Men tilbage til forældre-arbejde. Det er min fars held at min H-båd ligger i Aarhus, så slipper han for at hjælpe så meget der.

Men det er jo bare fordi min far har været maskinarbejder i 45 år på Lindøværftet og kan fikse alt, mens jeg har altid siddet på et kontor.

Da jeg gik i folkeskolen sagde min far altid. Gå nu ind og lave lektier, du kan alligevel ikke lappe cyklen, det er ikke ligefrem noget jeg har traumer over, men praktisk skarp bliver jeg aldrig. Selvom jeg er søn af en håndværker.

Håber snart effekten smitter bare lidt af, før det er for sent.

God sommer

Troels

Mens jeg festede på Oures Sommerhøjskole med Dagmar faldt min far i vandet. Foto: Amanda Appel

Bookmark and ShareFelter med * skal udfyldes


FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET