minbaad.dk
fredag 22. juni
Mit første billede jeg tog var af disse modeller, der ikke havde sparet på det kunstige. De reklamerede for et eksotisk bilmærke. Fotos: Troels Lykke

Mit første billede jeg tog var af disse modeller, der ikke havde sparet på det kunstige. De reklamerede for et eksotisk bilmærke. Fotos: Troels Lykke

Ti ting der holder på Cannes Boat Show

Vi har atter været på show off i Cannes, hvor kvinderne går i korte nedringede kjoler og mændene i hvide skjorter og røde bukser.

Redaktøren | 17-09-2017 12:19 | Af  Troels Lykke

Cannes Boat Show slutter i dag. Det har nu kørt i 40 år og det vokser og vokser. Før var det i Genua i Italien at det sneede, men Cannes trækker og by og show spiller godt sammen.

Derfor ti ting, der holder på Cannes Boat Show:

1. Mange både og meget udstyr

- 50% af de besøgende kommer fra udlandet

- 600 både fra 2,10 til 65 meters længde 

- 516 udstillere, heraf 60 procent udenlandske 

- 214 nyheder

- 103 sejlbåde

- 43 multi-hulls 

- 45 second-hand både fra 22 m til 65 meter lange

2. Vejret

Solen skinner fra morgen til aften. Det er omkring 25 grader varmt. Jeg gik i korte bukser, men det er helt forkert. Du skal enten have hvide eller røde lange bukser på og din skjorte skal være hvid, hvis du er mand.

3. Kvinderne

De ser fantastiske ud. Kvinderne ser godt nok afmålte ud bag de mørke solbriller, men de klæder sig godt i små kjoler og forstår det der med show-off.

4. Variation

Der er både for enhver smag, dog mest for mangemillionærerne, men der er stadig sejl- og motorbåde på omkring 30 fod. Da udstillingen er blevet temmelig hot møder stort set alle værfter op med nyheder. Det er ikke mindst godt for en journalist, der lever af at bringe nyheder.

5. Teste både

Du kan efter forgående aftale få en bådtest i stand foran den kendte filmby. Vi så det i år. Det vrimler med både foran havnen.

6. Konen med

Cannes by er så attraktiv for både manden, der vil se på både og konen, der hellere bare vil ligge på stranden eller gå på shopping.

7. Billig fly til Nice

Du flyver til Nice med Norweigan (der dog ofte er forsinket), men for 1500 kroner tur/retur kan du komme til Nice fra København, derfra tager det 40 minutter i bus for cirka 20 euro.

8. Danske udstillere

Vi mødte udstillere fra Shipshape, Baadhuset, X-Yachts, BSI, Gori-propeller og flere andre danskere, der viste hyheder frem.

9. God mad

Du spiser godt lige uden for udstillingen, især fiskeretter er de gode til, det er lidt dyrt, men det går lige.

10. Udstyr

Der er masser af landstande, hvor du kan se på bådustyr, men også dyre ure og halvmodeller af Riva-motorbåde. Cannes holder, det er show off på den gode måde.

Ny Hanse 35 blev vist frem.

Motorbaadsnyt.dk og BådNyt blev stoppet af politiet. Vi havde sejlet 25 knob lige ude foran havnen, her må man kun sejle 8 knob. Vi slap med ikke at skulle betale bøde på 3.000 euro, da vi testede Quicksilver 875 med 500 hk fra Mercury bagpå.

Vi mødte Eric Quorning fra BSI i Haderslev. Han ses her til venstre.

Se vores fotos fra udstillingen

Bookmark and ShareFelter med * skal udfyldes


FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET